Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalainen lammaspaisti

Tästä ohjeesta ei valkosipulia puutu! Tarjoa paistin kanssa uunissa paahdettuja juureksia ja sipuleita.

Ainekset

  • 3 kg lammaspaistia
  • 8-10 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 2 tl suolaa tai
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl silputtua oreganoa
  • muutaman timjamin tai rosmariinin oksa
  • puolen sitruunan mehu tai
  • 1 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Tee paistin pintaan koloja. Työnnä koloihin kuorittuja halkaistuja valkosipulinkynsiä.

2. Sekoita mausteet öljyyn ja hiero seos paistin pintaan. Kaada päälle sitruunamehua tai viiniä.

3. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2 1/2 tuntia.Tarjoa paistin kanssa uunissa paahdettuja juureksia ja sipuleita. Mausta juurekset öljyllä, sitruunamehutilkalla, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Joukkoon voi lisätä myös kokonaisen valkosipulin. Kiehauta lisäksi vihreitä papuja ja pyöräytä ne valkosipuliöljyssä.

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Kreikkalainen pastasalaatti

kreikkalainen sipuliriisi

Presorizo eli kreikkalainen sipuliriisi

Kreikkalaiset lihapullat ja uunikasvikset

Kreikkalaiset lihapyörykät ja uunikasvikset

Intialainen tomaattijuustokastike

Souvlaki kreikkalaiset lihavartaat

Ruoka.fi: Souvlaki – kreikkalaiset lihavartaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalainen lammaspaisti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.