Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti, horiatiki on klassikko. Perinteisesti siihen ei kuulu lainkaan salaatinlehtiä, vaan kokonainen fetakimpale saa kaveriksi tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja oliiveja.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kreikkalainen salaatti:

  • 2–3 isoa kypsää tomaattia
  • 1 kurkku
  • ½ vihreä paprika
  • 1 pieni makea sipuli tai hopeasipuli
  • 1 dl kivellisiä Kalamata-oliiveja
  • 200 g fetajuustoa

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ¼ tl sormisuolaa
  • ¼ tl sokeria
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle

  • ½ tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

Katso videolta miten kreikkalainen salaatti tehdään:

Kreikkalainen salaatti tehdään näin:

  1. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele kurkku. Poista paprikasta siemenet ja kannat ja leikkaa kuoritun sipulin kanssa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta puolet kastikkeesta tarjoilukulhoon ja nosta joukkoon salaatin ainekset. Sekoita kevyesti. Nosta päälle kokonainen fetajuusto ja valuta loppu kastike pinnalle. Ripottele fetan päälle kuivattua oreganoa.
  3. Tarjoa kreikkalainen salaatti tuoreen leivän, esimerkiksi mausteisen kreikkalaistyylisen leivän kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2024.

kreikkalainen salaatti
Kreikkalainen salaatti tarjotaan perinteisesti ilman salaatinlehtiä.

Lue myös Anna.fi: Grillattu broileri-tsatsikisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalainen salaatti

Osmo Paija

Kiitos reseptistä.Fetaa ei leikata kuutioiksi eikä murustella vaan laitetaan levynä päälle Oliivit saavat olla myös vihreitä oliiveja.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.