Kreikkalainen salaatti
Kreikkalainen salaatti, horiatiki on klassikko. Perinteisesti siihen ei kuulu lainkaan salaatinlehtiä, vaan kokonainen fetakimpale saa kaveriksi tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja oliiveja.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kreikkalainen salaatti:
- 2–3 isoa kypsää tomaattia
- 1 kurkku
- ½ vihreä paprika
- 1 pieni makea sipuli tai hopeasipuli
- 1 dl kivellisiä Kalamata-oliiveja
- 200 g fetajuustoa
Kastike
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl punaviinietikkaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- ¼ tl sormisuolaa
- ¼ tl sokeria
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Pinnalle
- ½ tl kuivattua oreganoa
Valmistusohje
Katso videolta miten kreikkalainen salaatti tehdään:
Kreikkalainen salaatti tehdään näin:
- Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele kurkku. Poista paprikasta siemenet ja kannat ja leikkaa kuoritun sipulin kanssa ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta puolet kastikkeesta tarjoilukulhoon ja nosta joukkoon salaatin ainekset. Sekoita kevyesti. Nosta päälle kokonainen fetajuusto ja valuta loppu kastike pinnalle. Ripottele fetan päälle kuivattua oreganoa.
- Tarjoa kreikkalainen salaatti tuoreen leivän, esimerkiksi mausteisen kreikkalaistyylisen leivän kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2024.
Lue myös Anna.fi: Grillattu broileri-tsatsikisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kreikkalainen salaatti
Kiitos reseptistä.Fetaa ei leikata kuutioiksi eikä murustella vaan laitetaan levynä päälle Oliivit saavat olla myös vihreitä oliiveja.