Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalainen sarvi

Hurmaa vieraat näyttävällä ja hauskalla jaettavalla kreikkalaisella leipäsarvella. Fetajuustolla, oliiveilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla täytetty leipäkranssi on juhlien kunkku!

Ainekset

Taikina:

  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl juoksevaa margariinia tai öljyä
  • noin 10 dl hiivaleipäjauhoja

Täyte:

  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • noin 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 200 g fetajuustoa
  • 20 tummaa oliivia
  • 1 rkl tuoretta oreganoa
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • rouhittua mustapippuria

Koristeeksi:

  • noin 10 kpl kuivattuja tai tuoreita laakerinlehtiä

Valmistusohje

1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva jogurttiin. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeähkö taikina. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.

2. Keitä kananmunia noin 8 minuuttia, jäähdytä, kuori ja silppua. Valuta feta, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit liemistään. Silppua täytteen ainekset ja sekoita keskenään.

3. Vaivaa taikinaa jauhoisella alustalla ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi, noin 30 x 50 cm. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri se rullaksi. Nosta käärö pellille, kierrä sarven muotoon, tee pintaan viillot ja anna kohota noin 15 minuuttia.

4. Paista sarvea 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Korista viillot laakerinlehdillä. Tarjoa lämpimänä keiton, salaatin tai iltateen kanssa.

VINKKI: Yhden ison sarven sijaan voit tehdä kaksi eri tavoin täytettyä leipää. Vaihtele täytteen aineksia mielesi mukaan. Sopivia ovat mm. juustoraaste, sinihomejuusto, kasvikset, lihaleikkeleet, sienet tai anjovis.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalainen sarvi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.