Kreikkalainen voileipätorttu
Suolainen juustokakku haastaa perinteisen voileipäkakun. Tämä herkullinen kahvipöydän tarjottava kokoaa yhteen kreikkalaisen salaatin parhaat maut.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
pohja:
- 400 g täysjyväruisleipää, esim. Real
- 100 g sulatettua voita
täyte:
- 2 kurkkua (yhteensä 500 g)
- 1 tl suolaa
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 kg kreikkalaista jogurttia
- 200 g kuutioitua fetaa
- 10 liivatetta
- 1½ limetin tai yhden sitruunan mehu
- ¾ dl silputtua basilikaa, minttua tai tilliä
- ripaus mustapippuria
- 2 tl sokeria
koristeeksi:
- Kurkkuviipaleita
- mustia oliiveja
- basilikaa
Valmistusohje
Jauha ruisleipä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita muruseos tasaiseksi. Painele ruisseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Raasta kurkku ja mausta raaste suolalla. Puristele kurkkuraastetta siivilässä, kunnes ylimääräinen neste on irronnut.
Pehmitä liivatteita 10 minuuttia kylmässä vedessä, purista kuiviksi ja liuota ne kuumaan limettimehuun. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja kaada seos ruispohjalle. Anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään.
Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele kurkkuviipaleilla, oliiveilla ja basilikalla.
Katso myös: Juustopiirakka ilman pohjaa
Kuva: Suvi Laine/Otavamedia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kreikkalainen voileipätorttu