Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalaiset grillibataatit

Vastustamattomat grillibataatit ovat parhaimmillaan, kun ne kypsennetään suussa sulavan ylikypsiksi. Twistiä uuniperunoiden tapaan valmistetuille bataateille antaa kreikkalainen lisuke.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kreikkalaiset grillibataatit:

  • 4 isoa tai 2 isoa (luomu) bataattia
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 25 g voita
  • 2 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 100 g fetajuustoa
  • 12 kivetöntä kalamata-oliivia
  • 2 rkl hienonnettua korianteria ja lehtipersiljaa
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Grillibataatit kreikkalaisittain valmistuvat näin:

1. Pese bataatit huolella ja kuivaa ne. Hiero bataattien pintaan öljyä ja suolaa. Kääri ne kaksinkertaiseen folioon ja nosta nuotioon ritilän päälle tai grilliin 60–75 minuutiksi. Kokeile haarukalla bataattien kypsyyttä.

2. Poista bataateista folio ja leikkaa ne auki. Pehmennä grillibataattien sisusta haarukalla ja lisää jokaiseenbataattiin nokare voita.

3. Pilko tomaatit ja sipuli, murusta feta. Sekoita ainekset oliivien ja yrttien kanssa. Mausta grillibataatit kevyesti. Nostele seosta grillibataattien päälle ja tarjoa ne heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/18.

Myös nämä lisukkeet valmistuvat grillissä:

parmesaani-valkosipuligrillatut maissit

Parmesaani-valkosipuligrillatut maissit

kasvislisuke grilliruoille

Grilliherkkujen kasvislisuke

bbq-perunat

BBQ-perunat

Anna.fi: Grillatut bataattilohkot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalaiset grillibataatit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.