Reseptit
yli 60 min
4

Kreikkalaiset grillibataatit

Vastustamattomat grillibataatit ovat parhaimmillaan, kun ne kypsennetään suussa sulavan ylikypsiksi. Twistiä uuniperunoiden tapaan valmistetuille bataateille antaa kreikkalainen lisuke.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kreikkalaiset grillibataatit:

4 isoa tai 2 isoa (luomu) bataattia
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
25 g voita
2 tomaattia
1 punasipuli
100 g fetajuustoa
12 kivetöntä kalamata-oliivia
2 rkl hienonnettua korianteria ja lehtipersiljaa
ripaus sormisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese bataatit ja kuivaa ne. Hiero pintaan öljyä ja suolaa. Kääri kaksinkertaiseen folioon ja nosta nuotioon ritilän päälle tai grilliin 60–75 minuutiksi. Kokeile haarukalla kypsyyttä.

2. Poista bataateista folio ja leikkaa ne auki. Pehmennä sisusta haarukalla ja lisää jokaiseen nokare voita.

3. Pilko tomaatit ja sipuli, murusta feta. Sekoita ainekset oliivien ja yrttien kanssa. Mausta kevyesti. Nostele seosta bataattien päälle ja tarjoa heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/18.

Myös nämä lisukkeet valmistuvat grillissä:

parmesaani-valkosipuligrillatut maissit

Parmesaani-valkosipuligrillatut maissit

kasvislisuke grilliruoille

Grilliherkkujen kasvislisuke

bbq-perunat

BBQ-perunat

Anna.fi: Grillatut bataattilohkot

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kreikkalaiset grillibataatit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X