Kreikkalaiset silakkapihvit
Kreikkalaiset silakkapihvit ovat oiva vaihtoehto leivitetyille silakkapihveille. Ne muhivat sitruunan mehussa ihanan meheviksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
- 2 rkl sitruunalla maustettua öljyä
Valmistusohje
Näin valmistat kreikkalaiset silakkapihvit:
1. Mausta 500 grammaa silakkafileitä kevyesti suolalla ja valkopippurijauheella tai rouhitulla mustapippurilla. Taita fileet kalan muotoon ja lado öljyllä voideltuun uunivuokaan. Mausta pinta varovasti suolalla ja mustapippurirouheella.
2. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa viipaleet kahtia. Asettele sitruunaviipaleita kalojen väliin ja leikkaa joukkoon muutama valkosipulinkynsi. Valuta sitruunaöljyä pintaan ja kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kreikkalaiset silakkapihvit tarjotaan perinteisen perunamuusin ja pehmeän kananmuna-sinappikastikkeen kera.
Katso myös Anna.fi: Silakkapitaleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kreikkalaiset silakkapihvit