Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalaiset silakkapihvit

Kreikkalaiset silakkapihvit ovat oiva vaihtoehto leivitetyille silakkapihveille. Ne muhivat sitruunan mehussa ihanan meheviksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl sitruunalla maustettua öljyä

Valmistusohje

Näin valmistat kreikkalaiset silakkapihvit:

1. Mausta 500 grammaa silakkafileitä kevyesti suolalla ja valkopippurijauheella tai rouhitulla mustapippurilla. Taita fileet kalan muotoon ja lado öljyllä voideltuun uunivuokaan. Mausta pinta varovasti suolalla ja mustapippurirouheella.

2. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa viipaleet kahtia. Asettele sitruunaviipaleita kalojen väliin ja leikkaa joukkoon muutama valkosipulinkynsi. Valuta sitruunaöljyä pintaan ja kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kreikkalaiset silakkapihvit tarjotaan perinteisen perunamuusin ja pehmeän kananmuna-sinappikastikkeen kera.

Katso myös Anna.fi: Silakkapitaleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalaiset silakkapihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.