Kuhaa Välimeren tapaan
Ripaus parmesaania antaa kuhafileelle täyteläisyyttä ja makua. Helppo viikonlopun kalavuoka valmistuu uunissa ja kaipaa seurakseen vain raikasta salaattia. Tomaattimurska ja oliivit tuovat parmesaanin lisäksi herkkuvuokaan Välimeren tuulahduksen. Voit kypsentää ruoan uuninkestävässä kattilassa tai uunivuoassa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Kuhaa Välimeren tapaan:
- 600 g kuhaa fileinä (tai ahventa, puna-ahventa, turskaa, seitiä)
- 800 g jauhoisia perunoita
- 1 punasipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- muutama oksa rosmariinia
- 2 rkl sileälehtistä persiljaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 400 g tomaattimurskaa
- noin 1 dl vettä
- 1 tl oreganoa
- 12 oliivia (kivetön kalamataoliivi)
- noin 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
- Kuori ja pilko perunat ja sipulit.
- Kaada öljy vuoan pohjalle ja voitele vuoka. Pyörittele perunat öljyssä, lisää sipulit ja ripottele osa mausteista perunoille.
- Lisää kala. Ripottele suolaa ja pippuria.
- Lisää silputut yrtit ja paloitellut oliivit sekä tilkka vettä tomaattimurskaan ja kaada vuokaan.
- Kypsennä noin 45 minuuttia 200 asteessa, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää nestettä, jos kalan pinta uhkaa kuivua.
Lue myös: Kalakauppiaan vinkit – Näin tunnistat tuoreen kalan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuhaa Välimeren tapaan
Mistä löytyy tänään (10.05.) telkkarissa esitetty kuharesepti, mukana oli mm- avokadoa, jotakin ”vihreää”, maissia….
Suurin osa ohjeesta telkkarissa jäi näökemättä, mutta alkoi kuitenkin kiinnostaa.
Kuha ”raakakypsennettiin n. 15 minuutissa jääkaapissa jossakin ”liemessä”
Huono ohje ei kannata kokeilla