Kuhamurekkeet
Klassikot ja lempeät maut ovat juhlavan ruokalistan varmoja valintoja. Kuhamureke tarjotaan herkullisen mätikastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Kuhamurekkeet:
- noin 1,2 kg kuhaa
Kalaliemi:
- kuhan pää ja ruodot
- vettä
- sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- limetin kuori ja mehu
- 10 kokonaista valkopippuria
- sitruunaruoho (Lemon Grass)
- 2 tl suolaa
- muutama timjaminoksa
Mureke:
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 1 dl kalalientä
- 1 ½ dl kermaa
- noin 500 g kuhafileitä
- 2 munaa
- limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
mätikastike:
- 250 g kirjolohen mätiä
- 2 dl ranskankermaa
Valmistusohje
Kuhamurekkeet tehdään näin:
1. Fileoi kala. Keitä liemen aineksia puolisen tuntia. Siivilöi ja keitä kokoon noin 15 minuuttia.
2. Liota kuorettomiksi leikattuja leipäviipaleita kalaliemessä viitisen minuuttia. Mittaa murekkeen ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.
3. Jaa seos pieniin silikonivuokiin tai voideltuun leipävuokaan. Peitä foliolla. Aseta uunipannulle, jolle on kaadettu vettä. Kypsennä isoa mureketta vesihauteessa 175- asteisessa uunissa noin 60 minuuttia ja pikkuvuokia noin 20 minuuttia. Tarjoa kuhamurekkeet mätikastikkeen kera.
Lue myös: Kuha kuuluu ruokakalojen kermaan – katso vinkit ja reseptit
Lue myös Anna.fi: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuhamurekkeet