Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuhamurekkeet

Klassikot ja lempeät maut ovat juhlavan ruokalistan varmoja valintoja. Kuhamureke tarjotaan herkullisen mätikastikkeen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kuhamurekkeet:

  • noin 1,2 kg kuhaa

Kalaliemi:

  • kuhan pää ja ruodot
  • vettä
  • sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • limetin kuori ja mehu
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • sitruunaruoho (Lemon Grass)
  • 2 tl suolaa
  • muutama timjaminoksa

Mureke:

  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 1 dl kalalientä
  • 1 ½ dl kermaa
  • noin 500 g kuhafileitä
  • 2 munaa
  • limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

mätikastike:

  • 250 g kirjolohen mätiä
  • 2 dl ranskankermaa

Valmistusohje

Kuhamurekkeet tehdään näin:

1. Fileoi kala. Keitä liemen aineksia puolisen tuntia. Siivilöi ja keitä kokoon noin 15 minuuttia.

2. Liota kuorettomiksi leikattuja leipäviipaleita kalaliemessä viitisen minuuttia. Mittaa murekkeen ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.

3. Jaa seos pieniin silikonivuokiin tai voideltuun leipävuokaan. Peitä foliolla. Aseta uunipannulle, jolle on kaadettu vettä. Kypsennä isoa mureketta vesihauteessa 175- asteisessa uunissa noin 60 minuuttia ja pikkuvuokia noin 20 minuuttia. Tarjoa kuhamurekkeet mätikastikkeen kera.

Lue myös: Kuha kuuluu ruokakalojen kermaan – katso vinkit ja reseptit

Lue myös Anna.fi: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuhamurekkeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.