Kuituisempi sienirisotto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 2 dl kuivattuja sieniä
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 25 g voita
- 2 dl kuivaa valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua
- 7 dl kasvis- tai kanalientä
- 1 dl vastaraastettua parmesaania
- 3 dl tummaa riisiä
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Liota sieniä haaleassa vedessä puoli tuntia, valuta ja säästä osa liemestä nesteeksi. Kuullota sipuleita ja pilkottuja sieniä kattilassa voinokareessa.
2. Lisää riisi ja sekoita. Lisää valkoviini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää pienissä erissä osa sienien liotusliemestä ja osa kasvis- tai kanalientä, ja imeytä riisiin. Jatka näin noin 35 minuttia, kunnes risotto kypsää. Pehmennä risotto kermalorauksella ja parmesaaniraasteella.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuituisempi sienirisotto