Reseptit
alle 30 min
8

Kukkakaali-kvinoasalaatti

Keltaisena hohtava kukkakaali-kvinoasalaatti sopii syksyn ja talven ruokajuhlien tarjottavaksi. Salaatin kastikkeen säväyttää juustokumina.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kukkakaali-kvinoasalaatti:

1 (500 g) kukkakaali
2 dl kvinoaa
sormenpään kokoinen kurkumanjuuren pala tai
1/2 tl jauhettua kurkumaa
250 g punaisia viinirypäleitä
1 granaattiomena
1/2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, minttua, basilikaa

Maustekastike:

1 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl sormisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Pilko myös varsi. Nosta kvinoa tiheään siivilään, ja huuhtele huolella kylmällä vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää kukkakaalit ja kurkuma lopuksi joukkoon 5 minuutiksi. Huuhtele kvinoa ja kukkakaalit kylmällä vedellä ja valuta huolella. Poista kurkuman juuri.

2. Huuhtele viinirypäleet ja halkaise suurimmat. Irrota granaattiomenan siemenet kuorista koputtamalla halkaistun hedelmän kuorta voimakkaasti, esimerkiksi puulastalla.

3. Purista sitruunasta mehu pieneen sekoituskulhoon ja lisää loput aineet. Sekoita.

4. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset, ja lisää joukkoon maustekastike. Kääntele maut sekaisin.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Kokkaa kvinoasta:

tandoori-kvinoa-kasvispata

Tandoori-kvinoakasvispata

kvinoatabbouleh

Kvinoa-tabboulehsalaatti

kvinoa-nokkossalaatti

Kvinoa-nokkossalaatti

Ruoka.fi: Kvinoa-mustapapusalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kukkakaali-kvinoasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X