Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kukkakaali-kvinoasalaatti

Keltaisena hohtava kukkakaali-kvinoasalaatti sopii syksyn ja talven ruokajuhlien tarjottavaksi. Salaatin kastikkeen säväyttää juustokumina.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kukkakaali-kvinoasalaatti:

  • 1 (500 g) kukkakaali
  • 2 dl kvinoaa
  • sormenpään kokoinen kurkumanjuuren pala tai
  • ½ tl jauhettua kurkumaa
  • 250 g punaisia viinirypäleitä
  • 1 granaattiomena
  • ½ dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, minttua, basilikaa

Maustekastike:

  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl sormisuolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kukkakaali-kvinoasalaatti tehdään helposti näin:

1. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Pilko myös varsi. Nosta kvinoa tiheään siivilään, ja huuhtele huolella kylmällä vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää kukkakaalit ja kurkuma lopuksi joukkoon 5 minuutiksi. Huuhtele kvinoa ja kukkakaalit kylmällä vedellä ja valuta huolella. Poista kurkuman juuri.

2. Huuhtele viinirypäleet ja halkaise suurimmat. Irrota granaattiomenan siemenet kuorista koputtamalla halkaistun hedelmän kuorta voimakkaasti, esimerkiksi puulastalla.

3. Purista sitruunasta mehu pieneen sekoituskulhoon ja lisää loput aineet. Sekoita.

4. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset. Viimeistele kukkakaali-kvinoasalaatti maustekastikkeella. Kääntele maut sekaisin.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Vinkki: Kukkakaali on noussut Suomessa trendiherkuksi – valitse lempparisi Kotilieden suosituimmista resepteistä

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen ja ruokaisa kvinoa-mustapapusalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkakaali-kvinoasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.