Kukkakaali-kvinoasalaatti
Keltaisena hohtava kukkakaali-kvinoasalaatti sopii syksyn ja talven ruokajuhlien tarjottavaksi. Salaatin kastikkeen säväyttää juustokumina.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kukkakaali-kvinoasalaatti:
- 1 (500 g) kukkakaali
- 2 dl kvinoaa
- sormenpään kokoinen kurkumanjuuren pala tai
- ½ tl jauhettua kurkumaa
- 250 g punaisia viinirypäleitä
- 1 granaattiomena
- ½ dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, minttua, basilikaa
Maustekastike:
- 1 sitruunan mehu
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl sormisuolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Kukkakaali-kvinoasalaatti tehdään helposti näin:
1. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Pilko myös varsi. Nosta kvinoa tiheään siivilään, ja huuhtele huolella kylmällä vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää kukkakaalit ja kurkuma lopuksi joukkoon 5 minuutiksi. Huuhtele kvinoa ja kukkakaalit kylmällä vedellä ja valuta huolella. Poista kurkuman juuri.
2. Huuhtele viinirypäleet ja halkaise suurimmat. Irrota granaattiomenan siemenet kuorista koputtamalla halkaistun hedelmän kuorta voimakkaasti, esimerkiksi puulastalla.
3. Purista sitruunasta mehu pieneen sekoituskulhoon ja lisää loput aineet. Sekoita.
4. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset. Viimeistele kukkakaali-kvinoasalaatti maustekastikkeella. Kääntele maut sekaisin.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen ja ruokaisa kvinoa-mustapapusalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kukkakaali-kvinoasalaatti