Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kukkakaali-linssikeitto

Kukkakaali-linssikeitto saa kehon hyrräämään mielihyvästä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kukkakaali-linssikeitto:

  • 1 pieni (600 g) kukkakaali
  • 1 sitruunanruoho
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1/6 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 10–12 kirsikkatomaattia
  • 2–3 rkl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

Kukkakaali-linssikeitto valmistuu näin helposti:

1. Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Poista sitruunaruohosta muutama uloin kerros sekä kuivat päät ja tyvi. Hakkaa veitsellä pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja sitruunaruohoa mausteiden kanssa öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.

2. Lisää kattilaan kookosmaito ja kasvisliemi. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit kattilaan kukkakaalien ja tomaattisoseen kanssa. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet. Mausta kukkakaali-linssikeitto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Tarjoa kukkakaali-linssikeitto pilkottujen kirsikkatomaatien ja hienonnetun tuoreen korianterin kanssa. keiton

Lisää reseptejä: Kasvis-linssiminestrone Linssi-kasvispata

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen linssi-tomaattisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkakaali-linssikeitto

hoomoilanen

Juu ankeaksi on menneet nämä viikkoruokalistat. Kuka näitä ruokia tekee ja syö.

Sirpa

Tässä ei kerrota missä vaiheessa kukkakaali lisätään kattilaan.

Vastaa käyttäjälle SirpaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.