Reseptit
yli 60 min
10

Kukkakaali-parsakaalipatee

Ainekset

Lisää kauppalistalle
600 g kukkakaalin kukintoja
600 g parsakaalin kukintoja
4 kananmunaa
4 keltuaista
100 g ranskankermaa (Creme fraiche)
valkoviinietikkaa
suolaa
1 rkl voita tai öljyä

Valmistusohje

  1. Keitä kukkakaalin ja parsakaalin kukinnot erikseen suolalla maustetussa vedessä. Parsakaalien väri säilyy kauniin vihreänä, kun keität ne ilman kantta ja heti keittämisen jälkeen nostat kukinnot reikäkauhalla jääkylmään veteen. Jäähdytä kukkakaalin kukinnot siivilässä.
  2. Soseuta 400 g kukkakaalia, 2 keltuaista, 2 kananmunaa ja puolet ranskankermasta. Terästä makua valkoviinietikalla, suolalla ja cayennepippurilla. Tee vastaava sose 400 g:sta parsakaalia ja säästä kauneimmat kukinnot kokonaisina.
  3. Vuoraa pitkänomainen patee- tai kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se voilla tai öljyllä. Levitä pohjalle parsakaalin loput kukinnot ja kukkakaalisose. Asetele sen päälle loput kukkakaalin kukinnoista ja levitä päälle parsakaalisose. Peitä foliolla tai kannella ja kypsennä 175-180 asteessa vesihauteessa noin 1 tunnin ajan.
  4. Anna jäähtyä hetken ja kumoa tarjolle tai leikkaa jäähtyneenä viipaleiksi. Tarjoa haaleana hyvän salaatin kanssa alkupalaksi tai sienimuhennoksen kanssa pääruoaksi.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kukkakaali-parsakaalipatee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X