Reseptit
4
Kiitos

Kukkakaalia kahdella tavalla

Keitä tai höyrytä kukkakaali varovasti juuri ja juuri kypsäksi. Kokeile myös uunissa tai grillissä paahdettuna.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 kukkakaalia
1 pkt pekonia
kuivattua sipulia
3 rkl sitruunaöljyä tai paahdettua voisulaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta ja mehua
sitruunatimjamia
pekonin paistorasva

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda kukkakaalia noin 20 minuuuttia.

2. Höyrytä toinen kaali kerroskattilassa, noin 5 minuuttia tai kunnes puolikypsä.

3. Suikaloi pekoni ja ruskista silppu kuumassa pannussa. Kaada pekoni rasvoineen uunissa paahdetun kaalin päälle. Mausta vielä kuivatulla sipulilla.

4. Nosta höyrytetty kukkakaali vadille. Kaada päälle sitruunan kuorella, sitruunatimjamilla ja mehutilkalla maustettua sitruunaöljyä tai paahdettua voisulaa.

Lisää reseptejä:

Sitruunainen kukkakaali
Hyvä kuorrutettu kukkakaali
Kukkakaalimuusi
Ruoka.fi: 
Kukkakaaligratiini

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kukkakaalia kahdella tavalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X