
Kukkakaalipesto
Pestopastasta lienee ohjeita yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Tässä ohjeessa basilika vaihdetaan kukkakaaliin ja pinjansiemenet manteleihin. Kastike surahtaa monitoimikoneessa suit sait sukkelaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kukkakaalipesto:
- ½ (noin 250 g) kukkakaali
- 1 dl kuorittuja manteleita
- 1.5 dl parmesaaniraastetta
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ sitruunan raastettu kuori
- veitsenkärjellinen kuivattuja chilihiutaleita
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1-1,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Paloittele kukkakaalit pieniksi ja keitä 2–3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
2. Nosta ensin mantelit monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja karkeaksi. Lisää kukkakaalit, parmesaani, hienonnettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Ohenna öljyllä sopivan notkeaksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kukkakaalipesto