Reseptit
alle 30 min
4

Kukkakaalipesto

Pestopastasta lienee ohjeita yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Tässä ohjeessa basilika vaihdetaan kukkakaaliin ja pinjansiemenet manteleihin. Kastike surahtaa monitoimikoneessa suit sait sukkelaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kukkakaalipesto:

½ (noin 250 g) kukkakaali
1 dl kuorittuja manteleita
1.5 dl parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan raastettu kuori
veitsenkärjellinen kuivattuja chilihiutaleita
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1-1,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Paloittele kukkakaalit pieniksi ja keitä 2–3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.

2. Nosta ensin mantelit monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja karkeaksi. Lisää kukkakaalit, parmesaani, hienonnettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Ohenna öljyllä sopivan notkeaksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kukkakaalipesto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X