Reseptit
30-60 min
2

Kukkakaalipizza parmankinkulla ja viikunalla

Kukkakaalista valmistetun pizzan pohja ei kaipaa tomaattikastiketta, sillä sulanut mozzarella antaa makua ihanasti.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kukkakaalipizzapohja:

1 pieni kukkakaali
4 rkl mozzarellajuustoraastetta
4 rkl parmesaanijuustoraastetta
¼ tl suolaa
½ tl jauhettua valkosipulia
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattua basilikaa
1 rkl mantelijauhoja
1 kananmuna

Täyte

2 palloa buffalamozzarellaa
10 herkkusientä
10 siivua parmankinkkua
4 tuoretta tai kuivattua viikunaa
10 lehteä tuoretta basilikaa
hyvää oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita uunipelti kuumenemaan uuniin 230 asteeseen ilman leivinpaperia.

2. Pese kukkakaali, irrota kukinnot. Laita kukkakaalit tehosekoittimeen, jossa on leikkuriterä. Anna koneen käydä, kunnes saat kukkakaalista puuterimaista lunta.

3. Laita kukkaalit mikronkestävään kulhoon ja peitä. Laita mikroon ja anna olla täydellä teholla 4 minuuttia.

4. Kaada puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja anna jäähtyä. Purista kukkakaalista ylimääräinen vesi pois pyyhettä apuna käyttäen. Mitä kuivempaa kukkakaalilumi on, sitä rapeampi pohja.

5. Sekoita kukkakaalilumen joukkoon juustoraasteet, mausteet, mantelijauho ja muna. Sekoita tasaiseksi.

6. Voitele leivinpaperi öljyllä ja taputtele taikina kahdeksi ohueksi pizzapohjaksi. Nosta kuumalle pellille ja paista pohjaa noin 10 minuuttia.

7. Levitä pohjalle mozzarella- ja herkkusienisiivuja. Paista vielä 5 minuuttia niin, että juusto sulaa ja saa vähän väriä. Lisää valmiin pohjan päälle parmankinkkua, basilikaa ja viikunalohkoja. Viimeistele hyvällä oliiviöljyllä ja rouhitulla mustapippurilla.

Lisää reseptejä:
Pizzapiirakka
Punajuuri-vuohenjuustopizza
Ruoka.fi: Parmankinkkupizza

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kukkakaalipizza parmankinkulla ja viikunalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X