Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kukkakaalipizza

Kukkakaalista valmistetun pizzan pohja ei kaipaa tomaattikastiketta, sillä sulanut mozzarella antaa makua ihanasti.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Kukkakaalipizzapohja:

  • 1 pieni kukkakaali
  • 4 rkl mozzarellajuustoraastetta
  • 4 rkl parmesaanijuustoraastetta
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkosipulia
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl mantelijauhoja
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 2 palloa buffalamozzarellaa
  • 10 herkkusientä
  • 10 siivua parmankinkkua
  • 4 tuoretta tai kuivattua viikunaa
  • 10 lehteä tuoretta basilikaa
  • hyvää oliiviöljyä
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita uunipelti kuumenemaan uuniin 230 asteeseen ilman leivinpaperia.

2. Pese kukkakaali, irrota kukinnot. Laita kukkakaalit tehosekoittimeen, jossa on leikkuriterä. Anna koneen käydä, kunnes saat kukkakaalista puuterimaista lunta.

3. Laita kukkaalit mikronkestävään kulhoon ja peitä. Laita mikroon ja anna olla täydellä teholla 4 minuuttia.

4. Kaada puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja anna jäähtyä. Purista kukkakaalista ylimääräinen vesi pois pyyhettä apuna käyttäen. Mitä kuivempaa kukkakaalilumi on, sitä rapeampi pohja.

5. Sekoita kukkakaalilumen joukkoon juustoraasteet, mausteet, mantelijauho ja muna. Sekoita tasaiseksi.

6. Voitele leivinpaperi öljyllä ja taputtele taikina kahdeksi ohueksi pizzapohjaksi. Nosta kuumalle pellille ja paista pohjaa noin 10 minuuttia.

7. Levitä pohjalle mozzarella- ja herkkusienisiivuja. Paista vielä 5 minuuttia niin, että juusto sulaa ja saa vähän väriä. Lisää valmiin pohjan päälle parmankinkkua, basilikaa ja viikunalohkoja. Viimeistele hyvällä oliiviöljyllä ja rouhitulla mustapippurilla.

Lisää reseptejä: Pizzapiirakka Punajuuri-vuohenjuustopizza Ruoka.fi: Parmankinkkupizza


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkakaalipizza

Sinun täytyy kommentoidaksesi.