Kukkakaaliriisi pinjansiemenillä ja rusinoilla
Valmistusohje
1. Pese ja paloittele yksi keskikokoinen kukkakaali kukinnoiksi. Hienonna kukinnot edelleen karkeiksi monitoimikoneessa tai raastimella karkealla terällä.
2. Kaada kukkakaalimurut kulhoon ja lisää 2 rkl vettä. Peitä kulho kelmulla tai lautasella. Kypsennä mikrossa täysteholla noin 5 minuuttia, välillä sekoittaen.
3. Lisää 25 g voita ja 1/2-1 tl suola. Paahda 2 rkl pinjansiemeniä kuivalla pannulla. Lisää pinajansiemenet, 1/2 dl rusinoita ja 1/2 dl hienonnettua korianteria ja/tai lehtipersiljaa kukkakaalin joukkoon. Tarjoa lisukkeena riisin tapaan.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/19.
Lue myös: Kukkakaalivillitys tarttui suomalaisiin – 10 helppoa reseptiä hittikasviksen käyttöön
Keskustelu
Kommentoi juttua: Kukkakaaliriisi pinjansiemenillä ja rusinoilla