Reseptit
6
Kiitos

Kukkakaaliriisi pinjansiemenillä ja rusinoilla

Kukkakaaliriisissä ei ole käytetty riisiä, se on vain murustettua kukkakaalia. Vähähiilihydraattinen lisuke sopii loistavasti liharuokien kaveriksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kukkakaaliriisi pinjansiemenillä ja rusinoilla:

1 keskikokoinen kukkakaali
2 rkl vettä
25 g voita
1/2-1 tl suolaa
2 rkl pinjansiemeniä
1/2 dl rusinoita
1/2 dl hienonnettua korianteria ja/tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Pese ja paloittele yksi keskikokoinen kukkakaali kukinnoiksi. Hienonna kukinnot edelleen karkeiksi monitoimikoneessa tai raastimella karkealla terällä.

2. Kaada kukkakaalimurut kulhoon ja lisää 2 rkl vettä. Peitä kulho kelmulla tai lautasella. Kypsennä mikrossa täysteholla noin 5 minuuttia, välillä sekoittaen.

3. Lisää 25 g voita ja 1/2-1 tl suola. Paahda 2 rkl pinjansiemeniä kuivalla pannulla. Lisää pinajansiemenet, 1/2 dl rusinoita ja 1/2 dl hienonnettua korianteria ja/tai lehtipersiljaa kukkakaalin joukkoon. Tarjoa lisukkeena riisin tapaan.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/19.

Lue myös: Kukkakaalivillitys tarttui suomalaisiin – 10 helppoa reseptiä hittikasviksen käyttöön

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kukkakaaliriisi pinjansiemenillä ja rusinoilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X