Coq au vin (kukkoa viinissä)
Kukkoa viinissä - Coq au vin on ranskalainen klassikko. Se valmistuu broilerista, pekonista ja herkkusienistä. Pataruoka on helppo tehdä, mutta vaatiin hieman aikaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Kukkoa viinissä - Coq au vin:
- 1 kokonainen broileri
- noin 1 dl vehnäjauhoja
- ¼ tl suolaa ja rouhittua mustapippuria
- paistamiseen öljyä
- 1 rs (200 g) herkkusieniä
- 8-10 pientä salottisipulia
- 1 pkt (140 g) pekonia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl konjakkia
- noin 5 dl punaviiniä, esimerkiksi bourgogne tai beaujolais
- 1 laakerinlehti
- 4 oksaa tuoretta timjamia
- 4 dl kanalientä
Valmistusohje
Kukkoa viinissä – Coq au vin tehdään helposti näin:
1. Nosta broileri huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Paloittele broileri noin 8 palaan, tukevaa veistä apuna käyttäen. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja pyörittele palat vehnäjauhoissa. Ruskista kuumassa öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta palat pataan.
2. Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja halkaise suurimmat, pienet voivat jäädä kokonaisiksi. Kuori sipulit. Hienonna pekoni. Paahda pekonit pannulla, kunnes niistä irtoaa rasvaa ja ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle kokonaiset sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki. Kaada pekoni-sipuliseos pataan. Paahda pannulla kevyesti sienet ja lisää ne myös pataan.
3. Lisää pannulle konjakki ja punaviini ja anna liemen kiehahtaa. Valuta seos broilereiden päälle. Lisää pataan laakerinlehti ja timjaminoksat. Kaada päälle kanaliemi ja anna padan hautua miedolla lämmöllä liedellä noin 45 minuuttia tai 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
4. Tarjoile esimerkiksi maalaisleivän tai riisin kera. Pinnalle voit ripotella lopuksi hienonnettua persiljaa.
Lue myös: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut
Lue myös Anna.fi/ruoka: Lyonin kana
Kommentoi
Kommentoi juttua: Coq au vin (kukkoa viinissä)