Reseptit
yli 60 min
5
Kiitos

Kukkoa viinissä – Coq au vin

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kokonainen broileri
noin 1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
paistamiseen öljyä
1 rs (200 g) herkkusieniä
8-10 pientä salottisipulia
1 pkt (140 g) pekonia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl konjakkia
noin 5 dl punaviiniä, esimerkiksi bourgogne tai beaujolais
1 laakerinlehti
4 oksaa tuoretta timjamia
4 dl kanalientä

Valmistusohje

1. Nosta broileri huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Paloittele broileri noin 8 palaan, tukevaa veistä apuna käyttäen. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja pyörittele palat vehnäjauhoissa. Ruskista kuumassa öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta palat pataan.

2. Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja halkaise suurimmat, pienet voivat jäädä kokonaisiksi. Kuori sipulit. Hienonna pekoni. Paahda pekonit pannulla, kunnes niistä irtoaa rasvaa ja ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle kokonaiset sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki. Kaada pekoni-sipuliseos pataan. Paahda pannulla kevyesti sienet ja lisää ne myös pataan.

3. Lisää pannulle konjakki ja punaviini ja anna liemen kiehahtaa. Valuta seos broilereiden päälle. Lisää pataan laakerinlehti ja timjaminoksat. Kaada päälle kanaliemi ja anna padan hautua miedolla lämmöllä liedellä noin 45 minuuttia tai 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

4. Tarjoile esimerkiksi maalaisleivän tai riisin kera. Pinnalle voit ripotella lopuksi hienonnettua persiljaa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kukkoa viinissä – Coq au vin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X