Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kultarannan pumpulikakku

Pumpulikakku maistuu kahvi- ja teepöydässä tai jälkiruoaksi marjasalaatin kanssa. Resepti on peräisin presidentin kesäasunnon, Kultarannan keittiöstä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Kultarannan pumpulikakku

  • 3 kpl kananmunaa
  • 2 ¾ dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl vaniljasokeria
  • 4 dl perunajauhoja
  • 250 g voita

Valmistusohje

Pumpulikakku Kultarannan tapaan leivotaan helposti näin:

  1. Riko kananmunat yksitellen kulhoon, mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään omassa kulhossaan ja kääntele ne sitten munavaahtoon.
  2. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele kakkuvuoka.
  3. Sulata ja kiehauta voi kattilassa ja lisää se tulikuumana taikinaan hyvin vatkaten.
  4. Paista pumpulikakku hyvin voidellussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 50 minuuttia uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla, jos taikinaa ei tartu kakkuun, se on kypsä ja voit ottaa sen uunista.

Vinkki: Katso myös nämä ohjeet – Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!

Lue myös: Maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia juhlapöytään

Lue myös Anna.fi: Näin leivot mehevän sitruskakun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kultarannan pumpulikakku

Tuija

Hyvää

Papu

Nimensä mukainen,maistuu lähinnä pumpulille. Hyvää ehkä heidän mielestään jotka eivät tarvitse makua ruokaansa/jälkiruokaansa. Kiitos reseptistä,ei tule meillä enää käyttöön.

Tuija

Mausta vaikka quantro liköörillä. Kokeilin kun ei ollutkaan vaniljasokeria ja maustan jatkossakin quantrolla. Maistui kaikille.

Mausteita on

Kyllä voilla leivottu aina parempaa kuin margariinilla tehty.
Mikä estää maustamasta oman maun mukaan ?!!
Varmasti leivon tätä, vehnää en suosi ja tässä sitä ei ole

Pipo

”Hyvää ehkä heidän mielestään jotka eivät tarvitse makua…” kirjoitetaan suomeksi: ”Hyvää ehkä niiden mielestä, jotka eivät tarvitse makua…”

Vilpu

Makua saa kun malttaa kuumentaa voita niin, että väri muuttuu oranssin punertavaksi

Epäilevä

Munavaahtoon lisätään tulikuuma voi? Eikö se muutu kokkeliksi..

nyholka

Voi lisätään munavaahtoon johon jo jauhot sekoitettu

Rimp

Ei muutu kokkeliksi, se todellakin pitää olla tulikuuma, se alkaa kypsyä siinä. Sitruunan kuoriraaste on mauteena hyvä.

Kookos

Kakkuvuoan voitelu ja kookoshiutaleet siihen kaveriksi tekivät tämän kakun. Paistaminen kannattaa aloittaa alalämmöllä.

Mummeli

Olen tehnyt monesti ja aina onnistunut, saan joka kerta ystäviltäni kehuja kakun mausta.

Pirttihirmu

Tein aamulla kaksi..vuokaspräyta vaan käytin…nyt tarttee tehdä uudet koska ihan vähän jäi kiinni..jauhotan nyt vuoan…tosi hyvä kakku…paranee vaan vanhetessaan😁

Gluteeniton Kati

Varmasti hyvää mutta rasvan määrä tuntuu suurelta?

Irminhild

Ikivanha herkku arjessa ja juhlassa. On ja pysyy suosikkina kotona ja töissä.

Hillevi

Maistuu lapsenlapsille 😊

Hillevi

Maistuu lapsenlapsille 😊

Kotikokki

Tein ilmeistä liian pieneen vuokaan. Nousi tosi hyvin,mutta ei onneksi valunut,mutta on hupaisan näköinen.

Orsiapina

Sama täällä. Kärventyi päältä kun turposi 5 cm.

Tuula Hämeestä

Muutama vuosikymmen sitten äiti jo teki pumpulikakkua ja osaan minäkin sen tehdä ja aika usein teenkin.

kokeilija

Sen voi kuoruttaa valkosuklaalla, kinuskastikkeella, tms

Mariana Palomäki

Sais olla ohjekin, sitä ei saa esille mistään. Vatkataanko voi esimerkiksi sokerin kanssa ja lisätäänkö munat sitten ym?

Memmu

Klikkaa ylhäältä ohje

Annulie

Gluteeniton herkku.Teen usein kaverille joka ei voi vehnää käyttää.

Pirjo Hietakangas

Gluteenittomilla herkuilla

Pirjo Hietakangas pirjo.hietakangas@gmail.com

Gluteenittomilla leivonnaisilla,

Mummeli

Hyvän makuinen kakku. Puolen sitruunan mehu. Oli vielä parempaa muutaman päivän päästä.

Satu

Pari päivää viileässä ja täytetään hillolla ja rahka/ kermavaahto,tai mikä tuntuu kenestäkään hyvälle.

Ullis

Aivan ihanan makuinen kakku… En ollut ennen ees kuullut Pumpulilkakusta.. Teen uusiksi huomenna 👍
Tuli minun herkuksi… Arkeen ja juhlaan… mmm

Pumpuli mummi

Tämä pumpulikakku on erittäin hyvä gluteenittomien hekku.

Lissu

Loraus vähän konjakkia, niin makua tulee 👍😋

Ripa

Missä lämmössä paistetaan ja kauanko ?

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei Ripa! Paista pumpulikakku hyvin voidellussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 50 minuuttia.

Hyvin surullinen🥲🥲

En tiedä minkä virheen tein koska kakku kohosi valtavasti ja valui uunin pohjalle niin ettei kakusta juurikaan jäänyt jäljelle mitään😡😡

Anna-mummeli

Äiti teki tätä nimellä Hopeakakku. Nyt teen usein eri tavoin maustettuna, kun perheessä on useita keliaakikkoja. Joskus tuunaan laittamalla osan gluteenitonta Moilas pulla-munkki mixiä. Sopii myös täytekakkupohjaksi silloin.

Anneli

Onko joku kokeillut pienemmällä sokerimäärällä. Tuo määrä sokeria kauhistuttaa.

Leipuri Pekko

Tein nyt juhannukseksi tuliaiskakun ja luulin että pilalle meni heti eka kakku kun kaadoin taikinan korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja voi oli vielä hellalla poreilemassa,ei mitään,massa pois vuuasta,vuuan pesu ja uusi jauhotus ja kuuma voisula taikinaan ja mitä vielä,en paremmin olisi voinut onnistua,ei tarttunut yhtään vuokaan ja maku oli ”jumalainen”.

Vastaa käyttäjälle kokeilijaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.