Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuningatarpiirakka

Kuningatarpiirakka on mehevä marjapiirakka, joka täytetään vadelmilla ja mustikoilla. Voit leipoa joko yhden suuren piirakan tai kahdeksan pikkupiirakkaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 150 g voita
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 3 dl vadelmia
  • 3 dl mustikoita
  • ½ dl vaaleaa siirappia

Pinnalle

  • 50 g voita
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

Kuningatarpiirakka leivotaan helposti näin:

1. Mittaa pohjataikinan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa 15 minuuttia.

2. Painele taikina piirakkavuokaan tai pieniin annosvuokiin. Tue vuokien reunat foliopannalla ja esikypsennä piirakkapohjia noin 10 minuttia 200–asteisessa uunissa.

3. Sekoita marjat ja siirappi. Nypi piirakan pinnalle tulevat ainekset muruiseksi seokseksi.

4. Poista foliopannat. Lusikoi marjat piirakkapohjalle ja ripottele muruseos marjojen päälle. Paista 200–asteisen uunin pohjalla pikkuvuokia 15 minuuttia ja isoa kuningatarpiirakkaa noin 20 minuuttia.

Kokeile myös muita meheviä marjapiirakoita: Mustikkapiirakka Vadelma-ricottapiirakka Punaherukkapiirakka Ruoka.fi: Valkosuklaa-marjapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuningatarpiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.