Kuohkea juureskeitto
Lumivalkoinen juureskeitto syntyy maa-artisokasta, palsternakasta tai mustajuuresta. Maa-artisokka- ja palsternakkasosetta saa valmiina. Lihansyöjä täytelöittää makua savuporotuorejuustolla. Kasvissyöjä valitsee ruohosipuli- tai yrttijuuston ja paistetut sienet.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kuohkea juureskeitto:
- 500 g maa-artisokka-, mustajuuri- tai palsternakkasosetta
- 1 purjon valkea osa
- tilkka öljyä tai voita
- 1 l vettä
- 1 rkl kantarellifondia tai
- 1 l kana- tai kasvislientä
- (¼ tl suolaa)
- ¼ tl valkopippuria
- 200 g savuporo-, yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa
Pinnalle:
- silputtua persiljaa
- 50 g suikaloitua savuporoleikkelettä tai
- 2 dl paistettuja sieniä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuohkea juureskeitto