Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuohkea juureskeitto

Lumivalkoinen juureskeitto syntyy maa-artisokasta, palsternakasta tai mustajuuresta. Maa-artisokka- ja palsternakkasosetta saa valmiina. Lihansyöjä täytelöittää makua savuporotuorejuustolla. Kasvissyöjä valitsee ruohosipuli- tai yrttijuuston ja paistetut sienet.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Kuohkea juureskeitto:

  • 500 g maa-artisokka-, mustajuuri- tai palsternakkasosetta
  • 1 purjon valkea osa
  • tilkka öljyä tai voita
  • 1 l vettä
  • 1 rkl kantarellifondia tai
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • (¼ tl suolaa)
  • ¼ tl valkopippuria
  • 200 g savuporo-, yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa

Pinnalle:

  • silputtua persiljaa
  • 50 g suikaloitua savuporoleikkelettä tai
  • 2 dl paistettuja sieniä

Valmistusohje

Kuohkea juureskeitto tehdään helposti näin:

1. Silppua purjo ja kuullota öljyssä. Lisää joukkoon joko vesi ja sieni- fondi tai liemi. Lisää jouk- koon kasvissose ja tuorejuusto. Kuumenna ja sekoita, kunnes keitto on sileää.

2. Jaa annoskulhoihin tai lautasille. Silppua pinnalle persiljaa ja savuporosuikaleita tai lusikoi pinnalle paistettuja sieniä.

Vinkki: Keiton voi tehdä kasvis- tai lihaversiona. Voit käyttää valmista sosetta tai keittää ja soseuttaa sen itse juureslohkoista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 28/16.

Keitto maistuu joulupöydässä:

samettinen sellerikeitto

Samettinen sellerikeitto

kastanja-omenakeitto

Kastanja-omenakeitto

suppis-maa-artisokkakeitto

Suppilovahvero-maa-artisokkakeitto ja macadamia-granola

Ruoka.fi: Jouluinen palsternakkakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuohkea juureskeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.