Kuohkea juureskeitto

Kuohkea juureskeitto 

30
min
alle 30 min
Lumivalkoinen juureskeitto syntyy maa-artisokasta, palsternakasta tai mustajuuresta. Maa-artisokka- ja palsternakkasosetta saa valmiina. Lihansyöjä täytelöittää makua savuporotuorejuustolla. Kasvissyöjä valitsee ruohosipuli- tai yrttijuuston ja paistetut sienet.

Ainekset

500 g maa-artisokka-, mustajuuri- tai palsternakkasosetta
1 purjon valkea osa
tilkka öljyä tai voita
1 l vettä
1 rkl kantarellifondia tai
1 l kana- tai kasvislientä
(ripaus suolaa)
ripaus valkopippuria
200 g savuporo-, yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa

Pinnalle:

silputtua persiljaa
50 g suikaloitua savuporoleikkelettä tai
2 dl paistettuja sieniä

Valmistusohje

1. Silppua purjo ja kuullota öljyssä. Lisää joukkoon joko vesi ja sieni- fondi tai liemi. Lisää jouk-
koon kasvissose ja tuorejuusto. Kuumenna ja sekoita, kunnes keitto on sileää.

2. Jaa annoskulhoihin tai lautasille. Silppua pinnalle persiljaa ja savuporosuikaleita tai lusikoi pinnalle paistettuja sieniä.

Vinkki: Keiton voi tehdä kasvis- tai lihaversiona. Voit käyttää valmista sosetta tai keittää ja soseuttaa sen itse juureslohkoista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 28/16.

Keitto maistuu joulupöydässä:

samettinen sellerikeitto

Samettinen sellerikeitto

kastanja-omenakeitto

Kastanja-omenakeitto

suppis-maa-artisokkakeitto

Suppilovahvero-maa-artisokkakeitto ja macadamia-granola

Ruoka.fi: Jouluinen palsternakkakeitto

01.12.2017
Marja Malinen
Jorma Marstio/Otavamedia