Reseptit
alle 30 min
10

Kuohuva mansikkajäätee

Kesäjuhlien ihanimmassa alkumaljassa yhdistyvät kesän ensimmäiset mansikat, roseeviini sekä hittiteenä tunnettu hibiscustee.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kuohuva mansikkajäätee:

2 rkl hibiscuksenkukka-teetä
1 l kylmää vettä
1 limetti
1 sitruuna
250 g mansikoita
tuoretta minttua
1 1/2 dl mansikkamehutiiviistettä
1 plo (75 cl) roseekuohuviiniä
jääpaloja

Valmistusohje

1. Mittaa kannuun 2 rkl hibiscuksenkukkateen lehtiä ja 1 litra kylmää vettä ja nosta jääkaappiin hautumaan noin 8 tunniksi. Siivilöi tee suureen lasipurkkiin, boolimaljaan tai -kannuun.

2. Pese 1 sitruuna ja 1 limetti huolella ja viipaloi. Perkaa ja paloittele 250 g mansikoita. Nosta sitrusviipaleet, mansikat, tuore minttu ja 1 1/2 dl mansikkamehutiivistettä purkkiin.

3. Lisää juuri ennen tarjoilua 1 pullo eli 75 cl roseekuohuviiniä sekä jääpaloja. Tarjoile heti.

Lue myös: Kesän paras alkoholiton booli – ota talteen baarimestarin ohje!

Keskustelu

Olisi syytä mainita myös, millä suhteella laimennettavaa mehutiivistettä, niissä kun on suuria eroja.

Kommentoi juttua: Kuohuva mansikkajäätee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X