Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuohuva mansikkajäätee

Kesäjuhlien ihanimmassa alkumaljassa yhdistyvät kesän ensimmäiset mansikat, roseeviini sekä hittiteenä tunnettu hibiscustee.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kuohuva mansikkajäätee:

  • 2 rkl hibiscuksenkukka-teetä
  • 1 l kylmää vettä
  • 1 limetti
  • 1 sitruuna
  • 250 g mansikoita
  • tuoretta minttua
  • 1 ½ dl mansikkamehutiiviistettä
  • 1 plo (75 cl) roseekuohuviiniä
  • jääpaloja

Valmistusohje

1. Mittaa kannuun 2 rkl hibiscuksenkukkateen lehtiä ja 1 litra kylmää vettä ja nosta jääkaappiin hautumaan noin 8 tunniksi. Siivilöi tee suureen lasipurkkiin, boolimaljaan tai -kannuun.

2. Pese 1 sitruuna ja 1 limetti huolella ja viipaloi. Perkaa ja paloittele 250 g mansikoita. Nosta sitrusviipaleet, mansikat, tuore minttu ja 1 1/2 dl mansikkamehutiivistettä purkkiin.

3. Lisää juuri ennen tarjoilua 1 pullo eli 75 cl roseekuohuviiniä sekä jääpaloja. Tarjoile heti.

Lue myös: Kesän paras alkoholiton booli – ota talteen baarimestarin ohje!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuohuva mansikkajäätee

minä vaan

Olisi syytä mainita myös, millä suhteella laimennettavaa mehutiivistettä, niissä kun on suuria eroja.

Vastaa käyttäjälle minä vaanPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.