Reseptit
yli 60 min
4

Kuorrutettu kaalikeitto

Täydellinen syksy- ja talviajan alkukeitto syntyy yksinkertaisista aineksista: kaalista ja sipulista. Keitto kuorrutetaan herkuksi leipäviipaleella ja juustolla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kuorrutettu kaalikeitto:

500 g valkokaalia
3 isoa sipulia
25 g voita
2 rkl rypsiöljyä
1 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
10 kuivahtanutta maalaisleipäviipaletta
1 valkosipulinkynsi
100 g parmesaanijuustoa
100 g gruyèrejuustoa

Valmistusohje

1. Höylää kaali mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit mahdollisimman ohuiksi. Kuumenna suuressa paistinpannussa voi ja öljy, lisää kaalit ja sipulit. Kuullota keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ainekset pehmenevät ja neste haihtuu. Lisää hieman lämpöä ja lisää mausteet. Anna ainesten hieman karamellisoitua. Lisää joukkoon valkoviini, anna kiehua ja nesteen imeytyä kaaliseokseen.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta pikkukattilassa vesi, liemikuutiot, timjami ja laakerinlehdet. Kuori ja halkaise valkosipulinkynsi. Hiero kynsillä leipäviipaleiden pinnat. Raasta juustot. Kokoa uuninkestävään pataan kerroksittain kaaliseosta, leipäviipaleita ja juustoraastetta niin, että pinnalle tulee leipäviipaleita ja kunnon kerros juustoa. Valuta päälle kiehuva liemi.

3. Nosta pata uuniin ilman kantta. Kypsennä noin 40 minuuttia. Painele leipiä muutaman kerran kypsennyksen aikana liemen sisään. Nosta pata pois uunista, kun juusto on saanut kauniin värin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/17.

Nämä kuorrutetut keitot vievät kielen:

sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto

sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto

perinteinen sipulikeitto

Perinteinen sipulikeitto

Anna.fiPerinteinen sipulikeitto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuorrutettu kaalikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X