Kuorrutettu kaalikeitto
Täydellinen syksy- ja talviajan alkukeitto syntyy yksinkertaisista aineksista: kaalista ja sipulista. Keitto kuorrutetaan herkuksi leipäviipaleella ja juustolla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kuorrutettu kaalikeitto:
- 500 g valkokaalia
- 3 isoa sipulia
- 25 g voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 10 kuivahtanutta maalaisleipäviipaletta
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g parmesaanijuustoa
- 100 g gruyèrejuustoa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuorrutettu kaalikeitto