Kuorrutettu kukkakaali
Valmistusohje
1. Pidä kukkakaalit kylmässä vedessä, puhdista ja jaa isohkoiksi kukinnoiksi. Keitä kukkakaalin lohkot suolalla maustetussa vedessä puolipehmeiksi 5-10 minuuttia. Valuta.
2. Sulata rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja kiehauta. Lisää kukkakaalien keitinlientä pienissä erissä ja sitten maitoa tai kermaa. Kastike saa kiehua hetken, mutta pienennä lämpöä ja sekoita välillä, ettei kastike pala pohjaan. Siirrä kastike liedeltä jäähtymään.
3. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja sekoita keltuaiset vähän jäähtyneeseen valkokastikkeeseen. Mausta kastike suolalla, valkopippurilla ja halutessasi ripauksella sokeria.
4. Voitele uuninkestävä vuoka tai pieniä annosvuokia. Jaa kukkakaalin kukinnot vuokiin. Sekoita juustoraaste kastikkeeseen ja valuta kastike kukkakaalilohkojen päälle.
5. Kuorruta noin 225-asteisessa uunissa, kunnes pinnassa on kaunis väri, pienet annosvuoat noin 10-15 minuuttia ja yksi iso vuoka pitempään. Voit kuorruttaa kukkakaalin myös grillissä. Maistuu iltapalana hyvän leivän ja tomaattisalaatin kera tai aterian lämpimänä alkupalana.
Lue myös: 9 maittavaa kasvisreseptiä kukkakaalista – näin hyödynnät myös suosikkivihanneksen suojalehdet!
Keskustelu
Kommentoi juttua: Kuorrutettu kukkakaali