Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Kuorrutettu kukkakaali

Voit kuorruttaa kukkakaalin myös grillissä. Kuorrutettu kukkakaali maistuu iltapalana hyvän leivän ja tomaattisalaatin kera tai aterian lämpimänä alkupalana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kuorrutettu kukkakaali:

2 kukkakaalia
vettä, suolaa

valkokastike:

2-3 rkl voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa tai kermaa
2-3 dl kukkakaalin keitinlientä
2 keltuaista
ripaus sokeria
suolaa, valkopippuria
100 g emmentaljuustoa

Valmistusohje

1. Pidä kukkakaalit kylmässä vedessä, puhdista ja jaa isohkoiksi kukinnoiksi. Keitä kukkakaalin lohkot suolalla maustetussa vedessä puolipehmeiksi 5-10 minuuttia. Valuta.

2. Sulata rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja kiehauta. Lisää kukkakaalien keitinlientä pienissä erissä ja sitten maitoa tai kermaa. Kastike saa kiehua hetken, mutta pienennä lämpöä ja sekoita välillä, ettei kastike pala pohjaan. Siirrä kastike liedeltä jäähtymään.

3. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja sekoita keltuaiset vähän jäähtyneeseen valkokastikkeeseen. Mausta kastike suolalla, valkopippurilla ja halutessasi ripauksella sokeria.

4. Voitele uuninkestävä vuoka tai pieniä annosvuokia. Jaa kukkakaalin kukinnot vuokiin. Sekoita juustoraaste kastikkeeseen ja valuta kastike kukkakaalilohkojen päälle.

5. Kuorruta noin 225-asteisessa uunissa, kunnes pinnassa on kaunis väri, pienet annosvuoat noin 10-15 minuuttia ja yksi iso vuoka pitempään. Voit kuorruttaa kukkakaalin myös grillissä. Maistuu iltapalana hyvän leivän ja tomaattisalaatin kera tai aterian lämpimänä alkupalana.

Lue myös: 9 maittavaa kasvisreseptiä kukkakaalista – näin hyödynnät myös suosikkivihanneksen suojalehdet!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuorrutettu kukkakaali

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X