Kuorrutettu piimäkakku
Tuttu mausteinen ja perinteinen piimäkakku voidaan tarjoilla uudella tavalla. Peitä kuivatuilla karpaloilla maustettu piimäkakku tuorejuustokuorrutuksella.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Kuorrutettu piimäkakku:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 dl ruokosokeria
- 1 muna
- 0.5 dl siirappia
- ¾ dl sulatettua rasvaa
- 2.5 dl piimää
- 1 dl kuivattuja karpaloita
Piimäkakun kuorrutus:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0.5 dl juoksevaa rasvaa
- 1 dl tomusokeria
Piimäkakun koristeeksi:
- kuivattuja karpaloita
Valmistusohje
1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) ja kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, mausteet, sooda ja sokeri. Sekoita muna, siirappi ja rasva piimään.
2. Kaada piimäseos kuiviin aineksiin ja sekoita. Lisää karpalot ja kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
3. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
4. Sekoita kuorrutusainekset ja levitä seos kakulle juuri ennen tarjoilua. Korista kuivatuilla karpaloilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuorrutettu piimäkakku