Kuorrutettu punajuuribrownies
Kauniin punertava punajuuribrownies viimeistellään makealla tuorejuustokuorrutteella.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Punajuuribrowniet:
- 200 g voita tai margariinia
- 200 g tummaa suklaata
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl sokeria
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl punajuurisosetta
Tuorejuustoseos
- 200 g tuorejuustoa
- 1 kananmuna
- 1 dl tomusokeria
Valmistusohje
1. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää joukkoon punajuurisose ja suklaarasvaseos. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille tai -vuokaan (25 x 35 cm). Tasoita piirakan pinta.
3. Vaahdota tuorejuustoseoksen ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Valuta seos kakkupohjan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huolella ennen leikkaamista ja tarjoilua.
Lisää brownie-ohjeita: Marianne-browniet Appelsiini-suklaabrowniet Salmiakkibrowniet Ruoka.fi: Sukulaku-brownies
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuorrutettu punajuuribrownies