Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuorrutettu punajuuribrownies

Kauniin punertava punajuuribrownies viimeistellään makealla tuorejuustokuorrutteella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Punajuuribrowniet:

  • 200 g voita tai margariinia
  • 200 g tummaa suklaata
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl punajuurisosetta

Tuorejuustoseos

  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää joukkoon punajuurisose ja suklaarasvaseos. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille tai -vuokaan (25 x 35 cm). Tasoita piirakan pinta.

3. Vaahdota tuorejuustoseoksen ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Valuta seos kakkupohjan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huolella ennen leikkaamista ja tarjoilua.

Lisää brownie-ohjeita: Marianne-browniet Appelsiini-suklaabrowniet Salmiakkibrowniet Ruoka.fi: Sukulaku-brownies


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuorrutettu punajuuribrownies

Sinun täytyy kommentoidaksesi.