Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Kuorrutettu punajuuribrownies

Tämä leivonnainen on suklaisen brownien ja suositun juustokakun risteytys. Sen mehevyyden salaisuus on browniepohjassa, johon upotetaan runsain mitoin tummaa suklaata sekä punajuurisosetta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Punajuuribrowniet:

200 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl punajuurisosetta

Tuorejuustoseos

200 g tuorejuustoa
1 kananmuna
1 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää joukkoon punajuurisose ja suklaarasvaseos. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille tai -vuokaan (25 x 35 cm). Tasoita piirakan pinta.

3. Vaahdota tuorejuustoseoksen ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Valuta seos kakkupohjan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huolella ennen leikkaamista ja tarjoilua.

Lisää brownie-ohjeita:
Marianne-browniet
Appelsiini-suklaabrowniet
Salmiakkibrowniet
Ruoka.fi: Sukulaku-brownies

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuorrutettu punajuuribrownies

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X