Sikke Sumarin kurkku-fetasalaatti ja piparjuurikastike
Kurkku-fetasalaatti ja piparjuurijogurtti on herkullinen lisuke grilliruoille tai kesäpöytään kalan kaveriksi. Kurkkuyrtti sopii loistavasti fetasalaattiin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kurkkusalaatti
- 8 avomaankurkkua
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl hienoa merisuolaa
Piparjuuri-jogurttikastike
- 300 g kreikkalaista maustamatonta jogurttia
- 10 cm:n pala piparjuurta raastettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Minttu-fetajuustotahna
- 300 g fetajuustoa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 dl tuoreita mintunlehtiä hienonnettuna
- ¼ tl mustapippuria
Koristelu
- ½ dl syötäviä kukkia esim. kurkkuyrtinkukkia
Valmistusohje
Kurkku-fetasalaatti ja piparjuurikastike kokataan Sikke Sumarin suositulla ohjeella:
- Halkaise kahdeksan avomaan kurkkua pituussuunnassa. Lusikoi siemenet pois lusikalla kaapimalla. Kurkkuun saa halutessaan hauskoja raitoja, jos kuorii kuoren osittain pois. Kokeile!
- Leikkaa kurkut vielä neljään tai kuuteen osaan, siirrä ne kulhoon ja lisää sekaan kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja yksi teelusikallinen hienoa merisuolaa. Anna marinoitua sillä aikaa kun maustat jogurtin ja fetan.
- Sekoita 300 grammaa kreikkalaista maustamatonta jogurttia ja kymmenen senttimetrin pala raastettua piparjuurta. Lisää kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja yksi teelusikallinen suolaa. Jätä kylmään tekeytymään.
- Murskaa 300 grammaa fetajuustoa haarukalla, lisää kolme ruokalusikallista oliiviöljyä ja yksi desilitra hienonnettua minttua. Maista. Lisää ripaus mustapippuria.
- Nosta kurkut tarjoiluvadille ja lusikoi päälle fetatahnaa ja piparjuurijogurttia. Koristele kurkku-fetasalaatti kurkkuyrtinkukilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/20.
Lue myös: Hakattua kurkkua, zaatar-mausteseosta ja fetamurua
Lue myös Anna.fi: Pienet kurkku-fetasalaatit kupeissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sikke Sumarin kurkku-fetasalaatti ja piparjuurikastike