Reseptit
alle 30 min
4

Kurkku-tomaattisalaatti fetalla ja rapeilla kikherneillä

Kesällä kurkut ja tomaatit ovat parhaimmillaan. Niistä valmistuu supersimppeli salaatti, joka maustetaan fetamurulla ja yrteillä. Mausteiset kikherneet kruunaavat kokonaisuuden. Kikherneet ovat myös kiva naposteluherkku.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 kurkkua
2 tomaattia
1 dl lehtipersiljaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
100 g feta- tai vuohenjuustoa

Lisäksi:

rapeita kikherneitä

Valmistusohje

1. Tee ensin rapeat kikherneet.

2. Pese ja kuutioi kurkut ja tomaatit. Hienonna yrtit. Yhdistä ainekset kulhossa.

3. Lisää öljy, sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Murusta joukkoon fetajuusto ja ripottele pinnalle rapeita kikherneitä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/18.

Kikherneet tekevät salaatista ruokaisan: 

kikherne-kasvissalaatti

Kikherne-kasvissalaattia ja leipäkrutonkeja 

ruokaisa caesarsalaatti

Ruokaisa caesarsalaatti vegekastikkeella ilman kananmunaa 

peruna-kikherne-tillisalaatti

Peruna-kikherne-tillisalaatti

Anna.fi: Kurkku-kikhernesalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurkku-tomaattisalaatti fetalla ja rapeilla kikherneillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X