Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurkku-tomaattisalaatti fetalla ja rapeilla kikherneillä

Kesällä kurkut ja tomaatit ovat parhaimmillaan. Niistä valmistuu supersimppeli salaatti, joka maustetaan fetamurulla ja yrteillä. Mausteiset kikherneet kruunaavat kokonaisuuden. Kikherneet ovat myös kiva naposteluherkku.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kurkku-tomaattisalaatti:

  • 2 kurkkua
  • 2 tomaattia
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 100 g feta- tai vuohenjuustoa

Lisäksi:

  • rapeita kikherneitä

Valmistusohje

Kurkku-tomaattisalaatti kiherneillä ja fetalla valmistuu näin helposti.

1. Tee ensin rapeat kikherneet.

2. Pese ja kuutioi kurkut ja tomaatit. Hienonna yrtit. Yhdistä ainekset kulhossa.

3. Lisää öljy, sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Murusta joukkoon fetajuusto ja ripottele pinnalle rapeita kikherneitä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/18.

Kikherneet tekevät salaatista ruokaisan: 

kikherne-kasvissalaatti

Kikherne-kasvissalaattia ja leipäkrutonkeja 

ruokaisa caesarsalaatti

Ruokaisa caesarsalaatti vegekastikkeella ilman kananmunaa 

peruna-kikherne-tillisalaatti

Peruna-kikherne-tillisalaatti

Anna.fi: Kurkku-kikhernesalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurkku-tomaattisalaatti fetalla ja rapeilla kikherneillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.