Dippikurkut ja omenatsatsiki
Dippikurkut tarjotaan laseista omenatsatsikin kanssa. Kiva alkupala kesäjuhliin!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Dippikurkut
- 1 ½ kurkkua
- 2 rkl herneenversoja
Omenatsatsiki
- ½ kurkkua
- 1 omena
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl limettimehua
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Dippikurkut ja omenatsatsiki tehdään helposti näin:Kurkkua ja omenatsatsikia
1. Valmista omenatsatsiki. Raasta puolikas kurkku karkeaksi ja puristele siivilässä kuivaksi. Halkaise omena ja poista siemenkodat ja kanta. Raasta omena karkeaksi.
2. Sekoita kulhossa kurkku- ja omenaraaste, raastetut valkosipulinkynnet, jogurtti, oliiviöljy ja hienonnettu tilli. Mausta kastike limetinmehulla ja suolalla. Anna maustua.
3. Pilko puolitoista kurkkua reiluiksi tikkupaloiksi. Asettele mukien pohjalle kastiketta ja nosta joukkoon kurkkutikkuja ja koristeeksi herneenversoja.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Dippikurkut ja omenatsatsiki