
Kurkkurelissi
Kirpakka kurkkurelissi on kesäinen lisuke, joka sujahtaa hodarin tai hampurilaisen väliin ja maustaa kermaviilin tai maustamattoman jogurtin tsatsik-kastikkeen tyyppiseksi herkuksi helposti.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Kurkkurelissi
- 1 kg kasvihuone- tai avomaankurkkuja
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 200 g silputtua ruohosipulia/varsisipulia
- 1 rkl merisuolaa
- 200 g sokeria
- 2 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl vettä
- 1 rkl sinapinsiemeniä
Valmistusohje
Kurkkurelissi syntyy näin:
- Pese kurkut huolella. Kuori sipulit.
- Raasta kurkut ja sipulit karkeaksi raasteeksi.
- Mittaa vesi, suola, sokeri, sipuli, ja mausteet kattilaan ja keitä viitisen minuuttia.
- Lusikoi kurkkurelissi lasitölkkiin. Pistele kerrosten väliin valkosipulinkynsiä.
- Kaada liemi tölkkiin. Sulje tölkit ja säilytä jääkaapissa.
Katso myös: Parhaat vinkit säilöntään
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kurkku-punasipuliraita
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurkkurelissi
Kurkku-sipulirelis
3 kg avomaakurkkuja kuutioiksi
1 kg sipulia kuutioiksi
Liemi
1 kg sokeria
5 dl etikkaa
Sinappijauhetta pari lusikka
Suolaa 2 TL
Kaikki sekaisin ja Telia on valmis nautittavaksi
Miten kauan tämä säilyy?