Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurkkurelissi

Kirpakka kurkkurelissi on kesäinen lisuke, joka sujahtaa hodarin tai hampurilaisen väliin ja maustaa kermaviilin tai maustamattoman jogurtin tsatsik-kastikkeen tyyppiseksi herkuksi helposti.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Kurkkurelissi

  • 1 kg kasvihuone- tai avomaankurkkuja
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 200 g silputtua ruohosipulia/varsisipulia
  • 1 rkl merisuolaa
  • 200 g sokeria
  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

Kurkkurelissi syntyy näin:

  1. Pese kurkut huolella. Kuori sipulit.
  2. Raasta kurkut ja sipulit karkeaksi raasteeksi.
  3. Mittaa vesi, suola, sokeri, sipuli, ja mausteet kattilaan ja keitä viitisen minuuttia.
  4. Lusikoi kurkkurelissi lasitölkkiin. Pistele kerrosten väliin valkosipulinkynsiä.
  5. Kaada liemi tölkkiin. Sulje tölkit ja säilytä jääkaapissa.

Katso myös: Parhaat vinkit säilöntään

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kurkku-punasipuliraita


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurkkurelissi

Katariina

Kurkku-sipulirelis
3 kg avomaakurkkuja kuutioiksi
1 kg sipulia kuutioiksi
Liemi
1 kg sokeria
5 dl etikkaa
Sinappijauhetta pari lusikka
Suolaa 2 TL
Kaikki sekaisin ja Telia on valmis nautittavaksi

Leena L

Miten kauan tämä säilyy?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.