Kurkumalla maustettu Marttojen hapankaali
Hapankaalin valmistus sopii aloittelijoillekin. Se onnistuu aina, kunhan huolehdit, että purkit on hyvin steriloitu.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Hapankaali:
2
(luomu)keräkaalia
0,8–1,5 % eli 8–15 g
karkeaa jodioimatonta merisuolaa / 1 kg hapatettavaa raaka-ainetta
1 pieni
hapan omena
1 pieni
porkkana
2 rkl
(luomu)kurkumajauhetta
2
probioottikapselin jauhetta tai
1 dl
hapatettua Boris-juomaa tai
1 dl
hapankaalimehua (auttaa maitohappokäymisen alkuun pääsemisessä)
Lisäksi:
1 kpl
2 l:n lasipurkki tiivillä kannella
Keskustelu
Kommentoi juttua: Kurkumalla maustettu Marttojen hapankaali