Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurkumalla maustetut munkit

Kosteat kurkumamunkit suorastaan sulavat suuhun. Tämän munkkitaikinan mehevyyden juju on ricotta-juusto, raikkautta tuo appelsiinimehu.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Kurkumalla maustetut munkit

  • 1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua kurkumaa

Paistamiseen:

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Kurkumalla maustetut munkit leivotaan helposti näin:

1. Sekoita ricottajuusto ja kanamunat kulhossa. Pese appelsiini huolella ja raasta kuori munaseoksen joukkoon. Lisää appelsiinimehu ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Nostele kahden ruokalusikan avulla kvenellejä eli soikeita pyöryköitä kuuman öljyn joukkoon.

3. Paista 3–4 munkkia kerrallaan öljyssä noin 1,5 minuuttia tai kun paistopinta on kauniin ruskea. Käännä munkit, ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutti.

4. Nosta reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Anna jäähtyä. Viimeistele kurkumalla maustetut munkit kunnon kerroksella tomusokeria ennen tarjoamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Vinkki: Jos kaipaat vaihtelua vappumunkkeihin, kokeile myös espanjalaisia churroja.

Lue myös Anna.fi: Nyt kävi munkki! Vapun parhaat munkit – kokeile myös helppoja uunidonitseja!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurkumalla maustetut munkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.