Reseptit
alle 30 min
16

Kurkumalla maustetut munkit

Kosteat kurkumamunkit suorastaan sulavat suuhun. Tämän munkkitaikinan mehevyyden juju on ricotta-juusto, raikkautta tuo appelsiinimehu.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurkumalla maustetut munkit

1 prk (250 g) ricottajuustoa
2 kananmunaa
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinimehua
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kurkumaa

Paistamiseen:

rypsiöljyä

Pinnalle:

tomusokeria

Valmistusohje

1. Sekoita ricottajuusto ja kanamunat kulhossa. Pese appelsiini huolella ja raasta kuori munaseoksen joukkoon. Lisää appelsiinimehu ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Nostele kahden ruokalusikan avulla kvenellejä eli soikeita pyöryköitä kuuman öljyn joukkoon.

3. Paista 3–4 munkkia kerrallaan öljyssä noin 1,5 minuuttia tai kun paistopinta on kauniin ruskea. Käännä munkit, ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutti.

4. Nosta reikäkauhalla valumaan ta- louspaperin päälle. Anna jäähtyä. Sirota munkkien päälle kunnon kerros tomusokeria ennen tarjoamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Uutta jujua munkkeihin myös näillä ohjeilla:

lumihiutalemunkit

Lumihiutalemunkit

churrot ja suklaadippi

Espanjalaiset churrot – munkkitangot

mustikkamunkit

Mustikkamunkit

Ruoka.fi: Omenamunkit

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurkumalla maustetut munkit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X