
Kurpitsamuffinit
Kurpitsamuffinit ovat kahvipöydän väripilkku, kun värjäät kuorrutteen oranssilla karamellivärillä. Korista muffinit valkosuklaarakeilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kurpitsamuffinit:
- 400 g kurpitsasosetta (valmista tai itse keitettyä)
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ dl vaaleaa siirappia
- 1 dl tummaa siirappia
- noin ½ dl vettä
Taikina
- 3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta tummaa riisijauhoaja 2 tl ksantaania)
- 1.5 dl perunajauhoja
- 1 dl mantelijauhoa
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl piparkakkumaustetta
- ¼ tl muskottipähkinää
- ½ tl suolaa
Kuorrutus
- 200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 3 dl tomusokeria
- oranssia karamelliväriä
- (appelsiinimehua)
Pinnalle
- valkosuklaarakeita
Valmistusohje
Kurpitsamuffinit leivotaan helposti näin:
1. Keitä kuorittuja kurpitsapaloja vedessä ja soseuta. Voit myös paahtaa rypsiöljyllä sipaistuja kurpitsan puolikkaita 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia ja kovertaa pehmeän sisuksen. Sekoita fariinisokeri, öljy, siirapit ja vesi kurpitsasoseeseen.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele muffinipelti tai asettele paperivuokia uunipellille.
3. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos kurpitsasoseeseen. Jaa taikina vuokiin ja paista kurpitsamuffineita puolisen tuntia 175 asteessa. Anna muffinien jäähtyä.
4. Yhdistä kuorrutuksen ainekset ja vatkaa ne sähkövatkaimella tasaiseksi. Kuorruta kurpitsamuffinit seoksella kuppikakuiksi. Korista muffinit valkosuklaarakeilla.
Katso myös: Makeat ja suolaiset muffinit
Anna.fi/ruoka: Päärynä-inkiväärimuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurpitsamuffinit