Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Kurpitsamuffinit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g kurpitsasosetta (valmista tai itse keitettyä)
1 ½ dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
0.5 dl vaaleaa siirappia
1 dl tummaa siirappia
noin ½ dl vettä

Taikina

3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta tummaa riisijauhoaja 2 tl ksantaania)
1.5 dl perunajauhoja
1 dl mantelijauhoa
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
ripaus muskottipähkinää
0.5 tl suolaa

Kuorrutus

200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
oranssia karamelliväriä
(appelsiinimehua)

Pinnalle

valkosuklaarakeita

Valmistusohje

Kurpitsamuffinit

Kurpitsamuffinit ovat kahvipöydän väripilkku, kun värjäät kuorrutteen  oranssilla karamellivärillä. Korista muffinit valkosuklaarakeilla.

1. Keitä kuorittuja kurpitsapaloja vedessä ja soseuta. Voit myös paahtaa rypsiöljyllä sipaistuja kurpitsan puolikkaita 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia ja kovertaa pehmeän sisuksen. Sekoita fariinisokeri, öljy, siirapit ja vesi kurpitsasoseeseen.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele muffinipelti tai asettele paperivuokia uunipellille.

3. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos kurpitsasoseeseen. Jaa taikina vuokiin ja paista kurpitsamuffineita puolisen tuntia 175 asteessa. Anna muffinien jäähtyä.

4. Yhdistä kuorrutuksen ainekset ja vatkaa ne sähkövatkaimella tasaiseksi. Kuorruta kurpitsamuffinit seoksella kuppikakuiksi. Korista muffinit valkosuklaarakeilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsamuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X