Kurpitsapiirakka
Kurpitsapiiras maistuu pehmeän mausteiselta ja täyteläiseltä. Täytteen kurpitsasose maustetaan neilikalla, inkiväärillä, kanelilla ja muskotilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kurpitsapiirakka
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 100 g voita
- 1 rkl kylmää vettä
Täyte
- 5 dl kurpitsasosetta
- 2 munaa
- 2 dl kuohukermaa
- ¾ dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- ¼ tl muskottipähkinää
- ¼ tl neilikkaa
- ¼ tl suolaa
Lisäksi
- 2 dl kermavaahtoa
- ¼ tl kanelia
Valmistusohje
Kurpitsapiirakka leivotaan helposti näin:
- Nypi pohja-ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa puolisen tuntia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija noin 24 cm) ja anna taas jähmettyä kylmässä.
- Paista pohja kullan ruskeaksi, noin 15 minuuttia.
- Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita täyteainekset.
- Laske uunin lämpötila 225-asteiseksi ja kaada täyte vuokaan. Paista noin 15 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista puolisen tuntia.
- Tarjoa kurpitsapiirakka kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Lue myös Anna.fi: Kurpitsagnoccheja ja suppilovahveroita
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurpitsapiirakka
Pitiköhän ”2 dl kermaa” sijasta olla 2 dl sokeria? Kun reseptissä sanotaan monikossa ”sokerit” ja kerma teki veljenpoikani vaimon Halloween-lastenjuhlien piiraasta vellipiiraan…
Hei, olemme Kotilieden toimituksessa todella pahoillamme, ettei ohje toiminut. Testaamme ohjeen, palaan asiaan pikimmiten. Sokeri ei hyydytä piiraasta ja mietinkin, että pitäisikö munia olla enemmän. Piirakka pitää tehdä etukäteen valmiiksi ja tämän tyylisten uunissa tehtävien piiraiden pitää seistä kylmässä useita tunteja ennen tarjoilua.
Kiitos vastauksesta! Hyytymisaika oli ko. piirakalla ollut peräti yön yli/ edellispäivästä, joten se ei nyt tällä leipojalla ollut ongelman ydin. Tuumaillaan… 🙂