Reseptit
8
Kiitos

Kurpitsapiiras

Kurpitsapiiras maistuu pehmeän mausteiselta ja täyteläiseltä. Täytteen kurpitsasose maustetaan neilikalla, inkiväärillä, kanelilla ja muskotilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurpitsapiiraan pohja:

2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
100 g voita
1 rkl Kylmää vettä

Kurpitsapiiraan täyte:

5 dl kurpitsasosetta
2 munaa
2 dl kuohukermaa
3/4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl neilikkaa
ripaus suolaa

Lisäksi:

kermavaahtoa
ripaus kanelia

Valmistusohje

Tee kurpitsapiiras näin:

  1. Nypi pohja-ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa puolisen tuntia. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Painele taikina piirakkavuokaan ja anna taas jähmettyä kylmässä. Kypsennä pohja kullan ruskeaksi, noin 15 minuuttia.
  2. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita täyteainekset. Laske uunin lämpötila 225-asteiseksi ja kaada täyte vuokaan. Paista noin 15 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä puolisen tuntia.
  3. Tarjoa kurpitsapiirakka kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Kokeile myös näitä kurpitsareseptejä:
Kanelinen kurpitsakeitto
Kurpitsaleipä
Uunikurpitsat
Ruoka.fi: Kurpitsagnoccheja ja suppilovahveroita

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsapiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X