Kurpitsapiiras, kurpitsapiirakka
Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Kurpitsapiiras

Kurpitsapiiras maistuu pehmeän mausteiselta ja täyteläiseltä. Täytteen kurpitsasose maustetaan neilikalla, inkiväärillä, kanelilla ja muskotilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurpitsapiiraan pohja:

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
100 g voita
1 rkl Kylmää vettä

Kurpitsapiiraan täyte:

5 dl kurpitsasosetta
2 munaa
2 dl kuohukermaa
3/4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl suolaa

Lisäksi:

kermavaahtoa
1/4 tl kanelia

Keskustelu

Pitiköhän ”2 dl kermaa” sijasta olla 2 dl sokeria? Kun reseptissä sanotaan monikossa ”sokerit” ja kerma teki veljenpoikani vaimon Halloween-lastenjuhlien piiraasta vellipiiraan…

Hei, olemme Kotilieden toimituksessa todella pahoillamme, ettei ohje toiminut. Testaamme ohjeen, palaan asiaan pikimmiten. Sokeri ei hyydytä piiraasta ja mietinkin, että pitäisikö munia olla enemmän. Piirakka pitää tehdä etukäteen valmiiksi ja tämän tyylisten uunissa tehtävien piiraiden pitää seistä kylmässä useita tunteja ennen tarjoilua.

Kiitos vastauksesta! Hyytymisaika oli ko. piirakalla ollut peräti yön yli/ edellispäivästä, joten se ei nyt tällä leipojalla ollut ongelman ydin. Tuumaillaan… 🙂

Kommentoi juttua: Kurpitsapiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X