Kurpitsapiiras
Kurpitsapiiras maistuu pehmeän mausteiselta ja täyteläiseltä. Täytteen kurpitsasose maustetaan neilikalla, inkiväärillä, kanelilla ja muskotilla.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Kurpitsapiiraan pohja:
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
100 g
voita
1 rkl
Kylmää vettä
Kurpitsapiiraan täyte:
5 dl
kurpitsasosetta
2
munaa
2 dl
kuohukermaa
3/4 dl
fariinisokeria
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1/4 tl
muskottipähkinää
1/4 tl
neilikkaa
1/4 tl
suolaa
Lisäksi:
kermavaahtoa
1/4 tl
kanelia
Keskustelu
Pitiköhän ”2 dl kermaa” sijasta olla 2 dl sokeria? Kun reseptissä sanotaan monikossa ”sokerit” ja kerma teki veljenpoikani vaimon Halloween-lastenjuhlien piiraasta vellipiiraan…
Hei, olemme Kotilieden toimituksessa todella pahoillamme, ettei ohje toiminut. Testaamme ohjeen, palaan asiaan pikimmiten. Sokeri ei hyydytä piiraasta ja mietinkin, että pitäisikö munia olla enemmän. Piirakka pitää tehdä etukäteen valmiiksi ja tämän tyylisten uunissa tehtävien piiraiden pitää seistä kylmässä useita tunteja ennen tarjoilua.
Kiitos vastauksesta! Hyytymisaika oli ko. piirakalla ollut peräti yön yli/ edellispäivästä, joten se ei nyt tällä leipojalla ollut ongelman ydin. Tuumaillaan… 🙂
Kommentoi juttua: Kurpitsapiiras