Reseptit

Kurttukaalikääryleet

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 savoijinkaali, josta käytetään isoimmat lehdet, 16-20 kpl

täyte:

  • 3 dl kypsiä kikherneitä
  • 1 dl soijarouhetta
  • 1½ dl keitettyä tummaa riisiä
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili (melko mieto)
  • pala inkivääriä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 tl jeeraa
  • 1-2 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl hienoa merisuolaa
  • 1-2 rkl soijajauhoja

päälle:

  • 3 rkl siirappia

Valmistusohje

Kurttukaalikääryleet
  1. Irrota kaalista suuret lehdet ja keitä ne puolikypsäksi.
  2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja turvota soijarouhe vedessä.
  3. Kuuori ja hienonna sipulit ja inkivääri, poista chilistä siemenet ja pilko se, kuullota kaikki öljyssä.
  4. Pane kikherneet, soijarouhe, sipuli-mausteseos, mausteet ja soijajauho monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää riisi haarukkavatkaimella ja lusikoi seosta kaalinlehdille, joista kantaa on ohennettu.
  6. Kääri lehdet rullalle, asettele öljyttyyn vuokaan, valuta siirappia päälle ja paista noin 40 minuuttia 200 asteessa.
  7. Tarjoa kurttukaalikääryleet puolukkasurvoksen ja porkkanaraasteen kanssa.
  • Vinkki. Käytä loput kaalista kasvissosekeittoon.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurttukaalikääryleet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.