Kurttukaalikääryleet
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 savoijinkaali, josta käytetään isoimmat lehdet, 16-20 kpl
täyte:
- 3 dl kypsiä kikherneitä
- 1 dl soijarouhetta
- 1½ dl keitettyä tummaa riisiä
- 1 sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili (melko mieto)
- pala inkivääriä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1-2 tl jeeraa
- 1-2 tl jauhettua korianteria
- ½ tl hienoa merisuolaa
- 1-2 rkl soijajauhoja
päälle:
- 3 rkl siirappia
Valmistusohje
- Irrota kaalista suuret lehdet ja keitä ne puolikypsäksi.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja turvota soijarouhe vedessä.
- Kuuori ja hienonna sipulit ja inkivääri, poista chilistä siemenet ja pilko se, kuullota kaikki öljyssä.
- Pane kikherneet, soijarouhe, sipuli-mausteseos, mausteet ja soijajauho monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää riisi haarukkavatkaimella ja lusikoi seosta kaalinlehdille, joista kantaa on ohennettu.
- Kääri lehdet rullalle, asettele öljyttyyn vuokaan, valuta siirappia päälle ja paista noin 40 minuuttia 200 asteessa.
- Tarjoa kurttukaalikääryleet puolukkasurvoksen ja porkkanaraasteen kanssa.
- Vinkki. Käytä loput kaalista kasvissosekeittoon.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurttukaalikääryleet