Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuskus-salaatti

Kuskusista eli couscousista valmistuu helposti maukas ja ruokaisa salaatti arkeen ja juhlaan. Tähän salaattiin tuovat makua valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja sitruuna. Tarjoa kuskussalaatti jogurttikastikkeen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Kuskus-salaatti:

  • 2 dl kuskus-suurimoita
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 4 palaa aurinkokuivattua tomattia
  • 40 g purjoa
  • ½ valkosipulinkynttä
  • 1 dl maissia
  • 1 tomaatti

kastike:

  • ½ valkosipulinkynttä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä

koristeluun:

  • tuoretta korienteria tai persiljaa
  • oliiveja

Lisäksi:

  • 2 dl turkkilasita jogurttia
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

  1. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja sekoita mukaan kuskus. Hauduta suurimot kypsiksi koko ajan sekoittaen. Lisää rasva, kun vesi on haihtunut.
  2. Silppua sipuli, valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaattipalat. Kuullota silppu öljyssä pannulla. Viipaloi purjo ja lisää viipaleet maissin kanssa pannulle. Hauduta 5 minuuttia. Jäähdytä. Sekoita jäähtynyt kasvissilppu kuskus-suurimoiden kanssa salaatiksi. Paloittele tuore tomaatti ja sekoita salaattiin.
  3. Valmista kastike. Sekoita ainekset (vain puolet sitruunamehusta) ja valele kastike salaatin päälle. Sekoita.
  4. Sekoita salaattiin juuri ennen tarjoilua loput sitruunamehusta (1 rkl) ja tuore korianterisilppu. Koristele oliiveilla.
  5. Tarjoa kuskus-salaatti jogurttikastikkeen kanssa. Mausta 2 dl kreikkalaista jogurttia sitruunan tai limetin mehulla.

Lue myös: Noutopöydän näyttävät salaatit – 6 maukasta reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuskus-salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.