Kuskus-salaatti
Kuskusista eli couscousista valmistuu helposti maukas ja ruokaisa salaatti arkeen ja juhlaan. Tähän salaattiin tuovat makua valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja sitruuna. Tarjoa kuskussalaatti jogurttikastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kuskus-salaatti:
- 2 dl kuskus-suurimoita
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 1 rkl voita tai margariinia
- 1 pieni sipuli
- 1 tl oliiviöljyä
- 4 palaa aurinkokuivattua tomattia
- 40 g purjoa
- ½ valkosipulinkynttä
- 1 dl maissia
- 1 tomaatti
kastike:
- ½ valkosipulinkynttä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
koristeluun:
- tuoretta korienteria tai persiljaa
- oliiveja
Lisäksi:
- 2 dl turkkilasita jogurttia
- ½ sitruunan mehu
Valmistusohje
- Kiehauta suolalla maustettu vesi ja sekoita mukaan kuskus. Hauduta suurimot kypsiksi koko ajan sekoittaen. Lisää rasva, kun vesi on haihtunut.
- Silppua sipuli, valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaattipalat. Kuullota silppu öljyssä pannulla. Viipaloi purjo ja lisää viipaleet maissin kanssa pannulle. Hauduta 5 minuuttia. Jäähdytä. Sekoita jäähtynyt kasvissilppu kuskus-suurimoiden kanssa salaatiksi. Paloittele tuore tomaatti ja sekoita salaattiin.
- Valmista kastike. Sekoita ainekset (vain puolet sitruunamehusta) ja valele kastike salaatin päälle. Sekoita.
- Sekoita salaattiin juuri ennen tarjoilua loput sitruunamehusta (1 rkl) ja tuore korianterisilppu. Koristele oliiveilla.
- Tarjoa kuskus-salaatti jogurttikastikkeen kanssa. Mausta 2 dl kreikkalaista jogurttia sitruunan tai limetin mehulla.
Lue myös: Noutopöydän näyttävät salaatit – 6 maukasta reseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuskus-salaatti