Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuuma sieniliemi

Juhlava ateria aloitetaan risottopasteijalla ja sieniliemellä. Liemen kaataminen vasta pöydässä luo juhlavaa tunnelmaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kuuma sieniliemi

  • 4 dl kuivattuja sieniä, esim. tatteja tai suppilovahveroita
  • 2 l vettä
  • 3 isoa porkkanaa
  • 3 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 kanaliemikuutiota
  • 1 ½ rkl soijakastiketta
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 6-7 maustepippuria
  • 1 plo (33 cl) tummaa jouluolutta

Valmistusohje

1. Liota kuivattuja sieniä litrassa vettä 15 minuuttia. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli reiluiksi paloiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia kattilan pohjalla voi-öljyseoksessa 5–7 minuuttia.

2. Lisää kattilaan sieniliemi, loppu vesi, liemikuutiot, soijakastike ja mausteet. Anna keiton kiehua kasaan ilman kantta noin 40 minuuttia. Lisää olut ja keitä vielä noin 5 minuuttia.

3. Siivilöi liemi ja kerää sienet talteen. Jaa lämmin risottopasteija sekä sienet tarjoilukulhoihin. Kaada kuuma sieniliemi pöydässä annoksen päälle.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/2017.

Kastikkeilla loihdit uutta ilmettä aterialle:

piparjuurikastike

Piparjuurikerma

sahramimajoneesi

Sahramimajoneesi

sillikulhot ja puolukkakastike

Puolukkakastike

Ruoka.fi: Roquefortkastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuuma sieniliemi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.