Reseptit
yli 60 min
8

Kuuma sieniliemi

Juhlava ateria aloitetaan risottopasteijalla ja sieniliemellä. Liemen kaataminen vasta pöydässä luo juhlavaa tunnelmaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kuuma sieniliemi:

4 dl kuivattuja sieniä, esim. tatteja tai suppilovahveroita
2 l vettä
3 isoa porkkanaa
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
2 rkl öljyä
4 kanaliemikuutiota
1 1/2 rkl soijakastiketta
2 laakerinlehteä
4 oksaa tuoretta timjamia
6-7 maustepippuria
1 plo (33 cl) tummaa jouluolutta

Valmistusohje

1. Liota kuivattuja sieniä litrassa vettä 15 minuuttia. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli reiluiksi paloiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia kattilan pohjalla voi-öljyseoksessa 5–7 minuuttia.

2. Lisää kattilaan sieniliemi, loppu vesi, liemikuutiot, soijakastike ja mausteet. Anna keiton kiehua kasaan ilman kantta noin 40 minuuttia. Lisää olut ja keitä vielä noin 5 minuuttia.

3. Siivilöi liemi ja kerää sienet talteen. Jaa lämmin risottopasteija sekä sienet tarjoilukulhoihin. Kaada höyryävä liemi pöydässä annoksen päälle.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/17.

Kastikkeilla loihdit uutta ilmettä aterialle:

piparjuurikastike

Piparjuurikerma

sahramimajoneesi

Sahramimajoneesi

sillikulhot ja puolukkakastike

Puolukkakastike

Ruoka.fi: Roquefortkastike

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuuma sieniliemi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X