Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuusenkerkillä graavattu lohi

Hyödynnä alkukesästä kuusenkerkät ja käytä niitä esimerkiksi lohen graavaukseen. Metsäinen maku imeytyy ihanasti loheen, kun kuusenkerkät sekoittaa suolan ja sokerin joukkoon.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 170 g tuoretta kirjolohifileetä ruohottomana ja putsattuna
  • 3 tl merisuolaa
  • 3 tl sokeria
  • ½ dl kuusenkerkkiä

Valmistusohje

  1. Putsaa lohi huolellisesti ruodoista tai osta valmiiksi putsattu kala.
  2. Pese kuusenkerkät ja kuivaa ne huolellisesti.
  3. Sekoita merisuola, sokeri ja kuusenkerkät tehosekoittimessa karkeaksi seokseksi.
  4. Ripottele seos kirjolohen pintaan ja kääri lohi tiiviiseen pakettiin esim. kelmuun ja sen jälkeen vielä folioon.
  5. Nosta kalapaketti jääkaappiin painon alle 12 tunniksi. Jos haluat tujakamman suolauksen, pidä lohta painon alla pidempään.
  6. Putsaa kala mausteseoksesta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile varhaisperunoiden ja ruisleivän kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuusenkerkillä graavattu lohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.