
Kuusenkerkillä graavattu lohi
Hyödynnä alkukesästä kuusenkerkät ja käytä niitä esimerkiksi lohen graavaukseen. Metsäinen maku imeytyy ihanasti loheen, kun kuusenkerkät sekoittaa suolan ja sokerin joukkoon.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
- 170 g tuoretta kirjolohifileetä ruohottomana ja putsattuna
- 3 tl merisuolaa
- 3 tl sokeria
- ½ dl kuusenkerkkiä
Valmistusohje
- Putsaa lohi huolellisesti ruodoista tai osta valmiiksi putsattu kala.
- Pese kuusenkerkät ja kuivaa ne huolellisesti.
- Sekoita merisuola, sokeri ja kuusenkerkät tehosekoittimessa karkeaksi seokseksi.
- Ripottele seos kirjolohen pintaan ja kääri lohi tiiviiseen pakettiin esim. kelmuun ja sen jälkeen vielä folioon.
- Nosta kalapaketti jääkaappiin painon alle 12 tunniksi. Jos haluat tujakamman suolauksen, pidä lohta painon alla pidempään.
- Putsaa kala mausteseoksesta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile varhaisperunoiden ja ruisleivän kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuusenkerkillä graavattu lohi