Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuusenkerkkätee

Kuusenkerkkätee on lempeän metsäisen makuinen juoma, joka valmistetaan kuusen nuorista versoista. Kuusenkerkät ovat parhaimmillaan kesäkuun alusta juhannukseen saakka.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Kuusenkerkkätee

  • 2 rkl kuusenkerkkiä
  • ½ l vettä

Valmistusohje

Katso videolta, miten kuusenkerkkätee valmistetaan:

Kuusenkerkkätee valmistuu helposti näin:

  1. Kerää kuusenkerkät noin parin sentin mittaisina. Kuusenkerkät ovat parhaimmillaan pehmeinä, notkeina ja heleän vihreinä. Liian suureksi kasvaneet maistuvat kitkeriltä. Käytä kuusenkerkät heti tai pakasta tai kuivata ne. Teehen tarvitaan noin pari ruokalusikallista kuusenkerkkiä puoleen litraan kuumaa vettä.
  2. Lämmitä vesi noin 65-80-asteiseksi. Kuusenkerkkäteen haudutuksessa on paras pysytellä matalassa lämpötilassa. Liian kuuma vesi voi tehdä teestä kitkerän makuisen.
  3. Laita kuusenkerkät lämpimään veteen ja anna teen hautua vartista puoleen tuntiin.
  4. Siivilöi juoma lasiin.

Vinkki! Kuusenkerkkäteestä tulee vielä maukkaampaa, kun maustat sen hunajalla, agevasiirapilla, vaahterasiirapilla tai muilla yrteillä. Voit käyttää esimerkiksi minttua, basilikaa tai sitruunamelissaa. Myös sitruunan- ja limetinkuoret ja koivunmahla sopivat erinomaisesti kuusenkerkkäteehen.

Kuusenkerkkätee.
Optimaalinen kuusenkerkkäteen veden lämpötila on noin 65–80 asteen välillä eli reilusti alle veden kiehumislämpötilan. © Jorma Marstio

Lue myös Anna.fi: Raikas kuusenkerkkäjuoma


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuusenkerkkätee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.