kylmä porkkana-melonikeitto Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kylmä porkkana-melonikeitto

Kylmä porkkana-melonikeitto voidaan tarjota shottilaseista. Seuraksi sopivat vaikkapa mozzarella ja suolakeksit.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 vakosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 500 g porkkanoita
  • 6 dl vettä
  • ½ (noin 400 g) kypsä cantaloupemeloni
  • 2 limetin mehu
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 4-5 rkl hienonnettuja pistaasipähkinän sydämiä
  • 100 g helmimozzarellajuustoa
  • 1 rkl hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä raastetun inkiväärin kanssa kattilan pohjalla hetki. Kuori ja pilko porkkanat pieniksi. Lisää porkkanat kattilaan veden kanssa ja keitä täysin pehmeiksi.

2. Poista melonista pehmeä sisus ja kuori. Pilko paloiksi ja lisää kattilaan limetin mehun, hunajan ja suolan kanssa. Soseuta keitto. Anna jäähtyä ja viilennä jääkaapissa.

3. Jaa kylmä keitto laseihin ja nosta pinnalle koristeeksi rouhittuja pistaasinpähkinöitä. Pyörittele mozzarellat basilikan kanssa. Pistele juustopallot cocktailtikkuihin ja tarjoile keiton lisäkkeenä.

Reseptillä valmistuu noin litra valmista keittoa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.

Kylmä keitto maistuu noutopöydässä:

Manteligazpacho

Manteligazpacho

kurkkukeitto

Kurkkukeitto

avokadokeitto

Kylmä avokadokeitto

Ruoka.fi: Kylmä porkkanakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kylmä porkkana-melonikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.