Reseptit
30-60 min
Kiitos

Kylmä porkkana-melonikeitto

Kylmä porkkana-melonikeitto voidaan tarjota shottilaseista. Seuraksi sopivat vaikkapa mozzarella ja suolakeksit.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 sipuli
2 vakosipulinkynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä
1 rkl öljyä
500 g porkkanoita
6 dl vettä
1/2 (noin 400 g) kypsä cantaloupemeloni
2 limetin mehu
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Lisäksi

4-5 rkl hienonnettuja pistaasipähkinän sydämiä
100 g helmimozzarellajuustoa
1 rkl hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä raastetun inkiväärin kanssa kattilan pohjalla hetki. Kuori ja pilko porkkanat pieniksi. Lisää porkkanat kattilaan veden kanssa ja keitä täysin pehmeiksi.

2. Poista melonista pehmeä sisus ja kuori. Pilko paloiksi ja lisää kattilaan limetin mehun, hunajan ja suolan kanssa. Soseuta keitto. Anna jäähtyä ja viilennä jääkaapissa.

3. Jaa kylmä keitto laseihin ja nosta pinnalle koristeeksi rouhittuja pistaasinpähkinöitä. Pyörittele mozzarellat basilikan kanssa. Pistele juustopallot cocktailtikkuihin ja tarjoile keiton lisäkkeenä.

Reseptillä valmistuu noin litra valmista keittoa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.

Kylmä keitto maistuu noutopöydässä:

Manteligazpacho

Manteligazpacho

kurkkukeitto

Kurkkukeitto

avokadokeitto

Kylmä avokadokeitto

Ruoka.fi: Kylmä porkkanakeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kylmä porkkana-melonikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X