1. Levitä työtasolle kuusi Lapin ohrarieskasta. Leikkaa jokaiseen rieskaan 2 cm:n viillot vastakkaisille puolille. Sulata 50 grammaa voita. Voitele rieskat molemmin puolin, paina ne muffinipellin koloihin siten, että viiltokohdat menevät ristiin toistensa päälle ja syntyy kuppi. Ylijäävistä rieskoista voit tehdä koristeet pienillä piparimuoteilla. Voitele myös koristeet voisulalla.
2. Paista rieskakuppeja 185 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat ja rapeutuvat. Koristeille riittää hieman lyhyempi paistoaika. Anna kuppien jäähtyä muffinipellillä.
Kylmäsavulohimousse tehdään helposti näin:
1. Leikkaa 200 grammaa kylmäsavulohta pieniksi kuutioiksi. Hienonna puolikas punasipuli. Vatkaa puolitoista desilitraa kuohukermaa pehmeäksi vaahdoksi, lisää 150 grammaa piparjuurituorejuustoa ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää lohi, sipuli ja puoli desilitraa hienonnettua tilliä. Mausta kylmäsavulohimousse kahdella ruokalusikallisella sitruunamehua, 1/4 teelusikallisella mustapippuria ja tarvittaessa suolalla.
2. Täytä rieskakupit juuri ennen tarjoamista kylmäsavulohiseoksella.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.
Lue myös: Suupaloja kalasta – näitä juhlaherkkuja et voi vastustaa!
Lue myös Anna.fi: Jalat alta vierailta – tässä ovat uudenvuoden tyrmäävimmät pikkusuolaiset tarjottavat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kylmäsavulohimousse ja rieskakupit