Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kylmäsavulohipasta

Yksi Suomen suosituimmista pastakastikkeista on kylmäsavulohesta tehty pastakastike. Se on todella maukas. Sitruunankuori raikastaan kermaisen kastikkeen ja savulohi tuo siihen ainutlaatuisen kesäisen aromin. 

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kylmäsavulohipasta

  • 300 g tagliatellea tai linquinepastaa
  • 200 g kylmäsavulohta viipaleina
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1–2 dl pastan keitinvettä tai valkoviiniä
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa (halutessasi voit jättää pois)

Koristelu

  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Lisäksi

  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

Kylmäsavulohipasta tehdään helposti näin:

  1. Keitä 300 grammaa pastaa pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuutioi 200 grammaa kylmäsavulohta pieneksi kuutioksi.
  3. Hienonna yksi sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla viisi minuuttia kahdessa ruokalusikallisessa öljyä, älä ruskista.
  4. Lisää kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä, puolikkaan raastetun sitruunan kupori ja kaksi desilitraa kermaa sekä noin 1 desilitra pastan keitinvettä tai valkoviiniä. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalapalat ja rouhi joukkoon puoli teelusikallista mustapippuria. Siirrä heti pois levyltä. Lisää suolaa halutessasi.
  5. Siivilöi pasta vedestä. Yhdistä pasta ja kastike. Tarjoa kylmäsavulohipasta heti. Annoksen päälle voi halutessaan hienontaa tilliä. Purista sitruunaa annoksen päälle.

Lue myös: 5 x helppo pasta – näihin kesäruokiin jäät koukkuun

Lue myös Anna.fi: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kylmäsavulohipasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.