
Kylmäsavulohipasta
Yksi Suomen suosituimmista pastakastikkeista on kylmäsavulohesta tehty pastakastike. Se on todella maukas. Sitruunankuori raikastaan kermaisen kastikkeen ja savulohi tuo siihen ainutlaatuisen kesäisen aromin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Kylmäsavulohipasta
- 300 g tagliatellea tai linquinepastaa
- 200 g kylmäsavulohta viipaleina
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 2 dl kuohukermaa
- 1–2 dl pastan keitinvettä tai valkoviiniä
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa (halutessasi voit jättää pois)
Koristelu
- ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Lisäksi
- 4 sitruunalohkoa
Valmistusohje
Kylmäsavulohipasta tehdään helposti näin:
- Keitä 300 grammaa pastaa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuutioi 200 grammaa kylmäsavulohta pieneksi kuutioksi.
- Hienonna yksi sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla viisi minuuttia kahdessa ruokalusikallisessa öljyä, älä ruskista.
- Lisää kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä, puolikkaan raastetun sitruunan kupori ja kaksi desilitraa kermaa sekä noin 1 desilitra pastan keitinvettä tai valkoviiniä. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalapalat ja rouhi joukkoon puoli teelusikallista mustapippuria. Siirrä heti pois levyltä. Lisää suolaa halutessasi.
- Siivilöi pasta vedestä. Yhdistä pasta ja kastike. Tarjoa kylmäsavulohipasta heti. Annoksen päälle voi halutessaan hienontaa tilliä. Purista sitruunaa annoksen päälle.
Lue myös: 5 x helppo pasta – näihin kesäruokiin jäät koukkuun
Lue myös Anna.fi: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kylmäsavulohipasta