Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kylmäsavulohitartar

Kylmäsavulohitartar sopii juhla-aterian alkupalaksi. Viimeistele kylmäsavulohitartar kirjolohen tai siian mädillä ja tarjoa kalaisa herkku saaristolaisleivän tai tumman leivän kanssa.

Ainekset

Kylmäsavulohitartar

  • 300 g kylmäsavustettua lohta
  • 100 g kirjolohen tai siianmätiä
  • tummaa saaristolaisleipää
  • siiderisinappikastike:
  • 80 g keltuaista
  • 50 g siiderisinappia
  • 120 g kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 rkl salottivinaigrettea
  • suolaa, sokeria, valkopippuria

Valmistusohje

Kylmäsavulohitartar valmistuu näin helposti.

  1. Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi viipaleiksi ja kokoa lautaselle keoksi. Nosta päälle saaristolaisleivästä ohut, pyöreä viipale lohen päälle ja leivän päälle annos mätiä.
  2. Sekoita keltuainen ja sinappi keskenään sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää kokoon keitettyä salottisipuliviinietikkalientä, ripaus suolaa, sokeria ja valkopippuria. Lisää öljyä tasaisena nauhana. Tarjoa kastiketta lohen kanssa. Kylmäsavulohitartar maistuu erinomaisesti saaristolaisleivällä tai ruisleivällä pienenä alkupalana.

Vinkki: Jos voit kylmäsavustaa lohen itse, poista tuoreesta kalasta ruodot ja nahka. Jauha huhmareessa 100 g fariinisokeria, 100 g merisuolaa, 1 rkl mustapippuria, 1 rkl maustepippuria ja 1 tl neilikkaa, korianteria, valkosipulijauhetta ja sipulijauhetta. Levitä ohuesti lohen pinnalle ja anna maustua painon alla jääkaapissa 2 vrk. Kylmäsavusta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suussa sulavat lohi-avokadopalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kylmäsavulohitartar

Sinun täytyy kommentoidaksesi.