Reseptit

Kynttilätortut

Ainekset

  • 150 g vehnäjauhoja
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5-0,8 dl Kylmää vettä

täyte:

  • luumumarmeladia
  • (portviiniä, madeiraa, konjakkia)

Valmistusohje

Kynttilätortut
  1. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä, Ota muotilla, esimerkiksi isolla lasilla pyörylöitä ja tee joka kolmanteen pyörylään keskelle reikä pienemmällä muotilla. Sivele levyjen reunat vedellä ja kokoa päällekkäin pyörylä ja rengas. Levitä keskelle marmeladia, jonka voi maustaa portviinillä, madeiralla tai konjakilla. Paina toinen pyörylä kanneksi. Nosta leivinpaperille ja laita hetkeksi viileään tai jääkaappiin ennen paistamista, sillä kylmät tortut kypsyvät lehteviksi.
  2. Voitele munalla ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
  3. Lämmitä ja seulo pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista.
  • Samasta taikinasta voit leipoa perinteisiä tähti- tai puolikuun muotoisia luumutorttuja.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kynttilätortut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.