Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kyssäkaalipiirakka

Kyssäkaalipiirakka on syyssesongin mehevä herkku. Omena ja porkkana tuovat tähän piirakkaan extra-mehevyyttä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kyssäkaalipiirakka

  • 1 pieni kyssäkaali (tai kukkakaalia)
  • 1 omena
  • 1-2 porkkanaa
  • 2 dl kermaviiliä (200 g)
  • 2 kananmunaa
  • yrttisuolaa, meiramia
  • (juustoraastetta)

Valmistusohje

Kyssäkaalipiirakka leivotaan näin:

Kyssäkaalipiirakka onnistuu valmiista taikinasta tai voit tehdä piirakkapohjan tällä ohjeella.

  1. Kuori ja kuutioi kyssäkaali, porkkanat ja omena. Kotimaisen omenan voit käyttää kuorineen.
  2. Kiehauta kaali- ja omenakuutiot vedessä tai kasvisliemessä ja huuhdo ne kylmällä vedellä.
  3. Laita kuutiot piirakkavuokaan kaulitun pohjan päälle. Sekoita kananmunat, kermaviili ja mausteet keskenään ja valuta täytteen päälle. Pinnalle voit ripotella juustoraastetta.
  4. Paista piirakka 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kaalipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kyssäkaalipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.