Kyssäkaalipiirakka
Kyssäkaalipiirakka on syyssesongin mehevä herkku. Omena ja porkkana tuovat tähän piirakkaan extra-mehevyyttä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kyssäkaalipiirakka
- 1 pieni kyssäkaali (tai kukkakaalia)
- 1 omena
- 1-2 porkkanaa
- 2 dl kermaviiliä (200 g)
- 2 kananmunaa
- yrttisuolaa, meiramia
- (juustoraastetta)
Valmistusohje
Kyssäkaalipiirakka leivotaan näin:
Kyssäkaalipiirakka onnistuu valmiista taikinasta tai voit tehdä piirakkapohjan tällä ohjeella.
- Kuori ja kuutioi kyssäkaali, porkkanat ja omena. Kotimaisen omenan voit käyttää kuorineen.
- Kiehauta kaali- ja omenakuutiot vedessä tai kasvisliemessä ja huuhdo ne kylmällä vedellä.
- Laita kuutiot piirakkavuokaan kaulitun pohjan päälle. Sekoita kananmunat, kermaviili ja mausteet keskenään ja valuta täytteen päälle. Pinnalle voit ripotella juustoraastetta.
- Paista piirakka 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kaalipiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kyssäkaalipiirakka