Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kyssäkaalipyree

Kyssäkaalista saa soseutettuna herkullisen pyreen tai keiton.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kyssäkaalipyree:

  • 2–3 kyssäkaalia
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • kirveliä

Valmistusohje

1. Kuori kyssäkaalit huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.

2. Kiehauta kerma ja voi.

3. Siivilöi kaalit keitinliemestä. Säästä liemi. Soseuta kaalit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kuuma kermaseos ja tarvittaessa keitinlientä. Mausta valkopippurilla ja suolalla maun mukaan. Korista annos kirvelillä ja pienillä kyssäkaalin lehdillä.

Vinkki: Kyssäkaalikeiton voit tehdä samalla ohjeella. Keitä kaalien joukkossa noin 100 g jauhoista perunaa. Soseuta kasvikset keitinliemineen ennen kerman lisäämistä.

kyssäkaalipyree
Kermainen kyssäkaalipyree on herkullista vaihtelua perinteiselle perunamuusille. Kuva: Jorma Marstio

Lisää reseptejä:

Pähkinäiset kyssäkaalipihvit Kukkakaaliriisi Höyrytetyt kaalit Ruoka.fi: Täytetyt kyssäkaalit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kyssäkaalipyree

Sinun täytyy kommentoidaksesi.