Kyssäkaalista saa voin ja kuohukerman kera soseutettuna herkullisen pyreen tai keiton.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Kyssäkaalipyree:
2–3 kyssäkaalia
vettä
1 tlsuolaa
2 dlkuohukermaa
50 gvoita
kirveliä
Mainos
Valmistusohje
1. Kuori kyssäkaalit huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
2. Kiehauta kerma ja voi.
3. Siivilöi kaalit keitinliemestä. Säästä liemi. Soseuta kaalit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kuuma kermaseos ja tarvittaessa keitinlientä. Mausta valkopippurilla ja suolalla maun mukaan. Korista annos kirvelillä ja pienillä kyssäkaalin lehdillä.
Vinkki: Kyssäkaalikeiton voit tehdä samalla ohjeella. Keitä kaalien joukkossa noin 100 g jauhoista perunaa. Soseuta kasvikset keitinliemineen ennen kerman lisäämistä.
Kermainen kyssäkaalipyree on herkullista vaihtelua perinteiselle perunamuusille. Kuva: Jorma Marstio
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Kyssäkaalipyree