Reseptit
4
Kiitos

Kyssäkaalipyree

Kyssäkaalista saa voin ja kuohukerman kera soseutettuna herkullisen pyreen tai keiton.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kyssäkaalipyree:

2–3 kyssäkaalia
vettä
1 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
50 g voita
kirveliä

Valmistusohje

1. Kuori kyssäkaalit huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.

2. Kiehauta kerma ja voi.

3. Siivilöi kaalit keitinliemestä. Säästä liemi. Soseuta kaalit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kuuma kermaseos ja tarvittaessa keitinlientä. Mausta valkopippurilla ja suolalla maun mukaan. Korista annos kirvelillä ja pienillä kyssäkaalin lehdillä.

Vinkki: Kyssäkaalikeiton voit tehdä samalla ohjeella. Keitä kaalien joukkossa noin 100 g jauhoista perunaa. Soseuta kasvikset keitinliemineen ennen kerman lisäämistä.

kyssäkaalipyree

Kermainen kyssäkaalipyree on herkullista vaihtelua perinteiselle perunamuusille. Kuva: Jorma Marstio

Lisää reseptejä:

Pähkinäiset kyssäkaalipihvit
Kukkakaaliriisi
Höyrytetyt kaalit
Ruoka.fi: Täytetyt kyssäkaalit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kyssäkaalipyree

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X