Kyssäkaalipyree
Kyssäkaalista saa soseutettuna herkullisen pyreen tai keiton.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kyssäkaalipyree:
- 2–3 kyssäkaalia
- vettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl kuohukermaa
- 50 g voita
- kirveliä
Valmistusohje
1. Kuori kyssäkaalit huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
2. Kiehauta kerma ja voi.
3. Siivilöi kaalit keitinliemestä. Säästä liemi. Soseuta kaalit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kuuma kermaseos ja tarvittaessa keitinlientä. Mausta valkopippurilla ja suolalla maun mukaan. Korista annos kirvelillä ja pienillä kyssäkaalin lehdillä.
Vinkki: Kyssäkaalikeiton voit tehdä samalla ohjeella. Keitä kaalien joukkossa noin 100 g jauhoista perunaa. Soseuta kasvikset keitinliemineen ennen kerman lisäämistä.
Lisää reseptejä:
Pähkinäiset kyssäkaalipihvit Kukkakaaliriisi Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kyssäkaalipyree