1. Ota noin kilo lampaankaretta luineen. Poista kareesta osa rasvasta sekä kalvot. Putsaa luut. Halkaise 1 sitruuna ja purista puolet mehusta uunivuokaan. Lisää 2 rkl valkosipulilla maustettua öljyä, suolaa ja rouhittua pippuria. Kääntele kareet huolellisesti seoksessa. Anna maustua huoneenlämmössä 1⁄2 tunnista tuntiin.
2. Valmista mausteseos paahtamalla ensin 2 ruokalusikallista seesaminsiemeniä kuivalla pannulla kevyesti. Anna jäähtyä. Lisää joukkoon 1 1⁄2 ruokalusikallista oreganoa, 1 1⁄2 ruokalusikallista timjamia ja 1 ruokalusikallinen sumakkia
3. Valuta vuosta pois ylimääräinen neste ja kuivaa kareet talouspaperilla kevyesti. Ruskista kuumalla pannulla rasvapuoli ensin alaspäin. Käännä kareet ja lisää kaksi ruokalusikallista voita. Lusikoi vaahtoavaa voita lihojen päälle.
4. Nosta kareet sekä puolikas sitruunasta takaisin uunivuokaan ja aseta paistomittari keskelle fileetä. Ripottele pari ruokalusikallista mausteseoksesta molemmin puolin lihoja. Kypsennä loppuun 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 55 astetta.
5. Peitä fileet foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Purista tarjolletuotaessa lihojen päälle paahtuneen sitruunan mehu ja viimeistele ripauksella mausteseosta. Leikkaa kyljyksiksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lähi-idän lampaankyljykset