Reseptit
yli 60 min
16
Kiitos

Lakkakakku

Tämä ruokatoimittaja Sirpa Talkan lakkakakku on helppo ja yksinkertainen tehdä. Luova koristelu tekee tutustakin herkusta uuden. Sokeriin kastetut ananaskirsikat näyttävät aivan hallan nipistämiltä lakoilta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

vuokaan:

voita tai margariinia
korppujauhoja

pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
6 kananmunaa
3 dl sokeria

täyte:

5 dl kermaa
250 g rahkaa
1/2 dl sokeria
3 dl lakka-aprikoosihilloa tai lakkoja

kostutus:

3 dl sitruunakivennäisvettä

koristeeksi:

ananaskirsikoita
sokeria

Valmistusohje

Tee lakkakakku näin:

  1. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (Ø 25 cm) ja jauhota se.
  2. Sekoita keskenään pohjaan tulevat kuiva-aineet.
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuiva-aineet vaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 50 minuuttia 175-asteisen uunin alaosassa.
  4. Levitä työtasolle keittiöliina tai leivinpaperi ja sirottele sille sokeria.
  5. Kumoa kakku vuoasta muutama minuutti uunista oton jälkeen sokeroidullealustalle. Pane vuoka jäähtyvän kakun suojaksi, jotta kosteus ei pääse haihtumaan.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.
  7. Vispaa täytteen kerma notkeaksi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja sokeri.
  8. Kokoa kakku. Muista kostuttaa kakkulevyt! Levitä ensimmäiseen väliin hilloa tai lakkoja ja toiseen kermarahkaa. Jätä täytettä levittäessäsi reunoille tilaa noin senttimetri.
  9. Paina kakku tiiviiksi ja pane sen päälle paino. Suojaa kakku tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Suojaa yli jäänyt kermarahka tuorekelmulla ja nosta myös se kylmään.
  10. Kuorruta kakku ennen tarjoilua kermarahkalla. Kasta ananaskirsikoita sokeriin ja koristele kakku niillä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lakkakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X