
Lakkakakku
Tämä ruokatoimittaja Sirpa Talkan lakkakakku on helppo ja yksinkertainen tehdä. Luova koristelu tekee tutustakin herkusta uuden. Sokeriin kastetut ananaskirsikat näyttävät aivan hallan nipistämiltä lakoilta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
vuokaan:
- voita tai margariinia
- korppujauhoja
pohja:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 6 kananmunaa
- 3 dl sokeria
täyte:
- 5 dl kermaa
- 250 g rahkaa
- ½ dl sokeria
- 3 dl lakka-aprikoosihilloa tai lakkoja
kostutus:
- 3 dl sitruunakivennäisvettä
koristeeksi:
- ananaskirsikoita
- sokeria
Valmistusohje
Tee lakkakakku näin:
- Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (Ø 25 cm) ja jauhota se.
- Sekoita keskenään pohjaan tulevat kuiva-aineet.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuiva-aineet vaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 50 minuuttia 175-asteisen uunin alaosassa.
- Levitä työtasolle keittiöliina tai leivinpaperi ja sirottele sille sokeria.
- Kumoa kakku vuoasta muutama minuutti uunista oton jälkeen sokeroidullealustalle. Pane vuoka jäähtyvän kakun suojaksi, jotta kosteus ei pääse haihtumaan.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.
- Vispaa täytteen kerma notkeaksi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja sokeri.
- Kokoa kakku. Muista kostuttaa kakkulevyt! Levitä ensimmäiseen väliin hilloa tai lakkoja ja toiseen kermarahkaa. Jätä täytettä levittäessäsi reunoille tilaa noin senttimetri.
- Paina kakku tiiviiksi ja pane sen päälle paino. Suojaa kakku tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Suojaa yli jäänyt kermarahka tuorekelmulla ja nosta myös se kylmään.
- Kuorruta kakku ennen tarjoilua kermarahkalla. Kasta ananaskirsikoita sokeriin ja koristele kakku niillä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lakkakakku