Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lakkaleivos

Juhlava ja herkullinen lakkaleivos on täytetty appelsiinituorejuustolla, manteleilla ja pähkinällä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Lakkaleivos:

  • 5 kpl munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja tai ohrakasta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g jauhettua pähkinää tai mantelia
  • pellille:
  • rasvaa
  • Kumoamiseen:
  • jauhettua mantelia tai pähkinää
  • väliin:
  • 2 dl lakkahilloa
  • 200 g appelsiininmakuista Hovi-juustoa
  • pinnalle:
  • runsaasti lakkoja
  • 100 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Lakkaleivos leivotaan näin:

  1. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Voitele uunipellille levitetty leivinpaperi rasvalla.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon jauhettu manteli tai pähkinä ja siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti ja kaada seos voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Levitä toinen leivinpaperi leivinpöydälle ja ripota sille jauhettua mantelia tai pähkinää.
  5. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille. Leikkaa levy kahtia ja anna jäähtyä.
  6. Levitä jäähtyneen torttulevyn toiselle puolikkaalle lakkahilloa ja appelsiinituorejuustoa. Nosta toinen levy päälle ja leikkaa kakku leivoksiksi.
  7. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Korista lakkaleivos lakoilla tai muilla marjoilla ja kermavaahdolla pehmitetyllä tuorejuustolla.
Lakkaleivos
Lakkaleivos on täytetty appelsiinituorejuustolla. Kuva: Jarmo Wright

Katso myös: Herkuttele klassikkoleivoksilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lakkaleivos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.