Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lakritsi-suklaamuffinit

Muffinien muotoon leivotut lakritsibowniet kuorrutetaan suussa sulavalla lakritsi-suklaakuorrutteella ja koristellaan juhlakuosiin söpöillä suklaaströsseleillä ja nonparelleilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Lakritsi-suklaamuffinit, browniestaikina

  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl maitoa
  • 100 g tummaa suklaata

Lakritsi-suklaamuffinit, kuorrutus

  • 100 g maitosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl lakritsijauhetta

Lakritsi-suklaamuffinit, koristelu

  • suklaaströsseleitä tai nonparelleja

Valmistusohje

Lakritsi-suklaamuffinit leivotaan helposti näin:

1. Nosta ensin kaikki kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Valmista annos brownies-taikinaa ja jaa seos pieniin silikonisiin muffinivuokiin. Paista 200-asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota muffinit.

2. Valmista kuorrute. Sulata paloiteltu suklaa mikrokulhossa. Lisää tuorejuusto, pehmeä voi, tomusokeri ja lakritsijauhe. Vaahdota aineksia, kunnes seos on tasaisen kiiltävää. Siirrä seos pursotinpussiin.

3. Pursota kuorrute ja koristele lakritsi-suklaamuffinit.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2018.

brownie-palat

Brownie-palat

mustikkabrowniet

Mustikkabrowniet

vadelma-valkosuklaablondies

Blondies-leivokset vadelmasta ja valkosuklaasta

Anna.fi: Sukulaku-brownie


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lakritsi-suklaamuffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.